Dýňová bábovka s mandlemi a čokoládou recept
Dýňová bábovka s mandlemi a čokoládou je vláčná a jemná. Dokonalá k odpolední kávě, nebo nedělní snídani.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 dýně Hokkaido
- 1 hořká čokoláda
- 100 g mandlí
- 1 lžička prášku do pečiva
- 250 g hladké mouky
- 250 g cukru krupice
- 240 ml rostlinného oleje
- 4 vejce
- skořice
- hřebíček
- jedlá soda
- zdobení dle vlastní fantazie:
- moučkový cukr
- ovoce
- poleva
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme špetku jedlé sody, mleté skořice, mletého hřebíčku a nadrobno nasekané mandle. Z dýně odstraníme semena a nastrouháme ji na jemno.
Ve šlehači vyšleháme vejce s cukrem do světle žluté pěny. Pak postupně za stálého šlehání přidáváme olej a nakonec sypkou moučnou směs. Do hladkého těsta přidáme nastrouhanou dýni a zlehka ji vmícháme, aby se spojila s těstem.
Do formy na bábovku, kterou jsme vymazali olejem a vysypali moukou nalijeme polovinu těsta. Do druhé poloviny zamícháme nastrouhanou čokoládu, promícháme ho a dolijeme do formy.
V předehřáté troubě bábovku pečeme zvolna asi 45 minut.