Dýňová bábovka s mandlemi a čokoládou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí10 porcí

Dýňová bábovka s mandlemi a čokoládou je vláčná a jemná. Dokonalá k odpolední kávě, nebo nedělní snídani.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1/2 dýně Hokkaido
  • 1 hořká čokoláda
  • 100 g mandlí
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 240 ml rostlinného oleje
  • 4 vejce
  • skořice
  • hřebíček
  • jedlá soda
  • zdobení dle vlastní fantazie:
  • moučkový cukr
  • ovoce
  • poleva


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme špetku jedlé sody, mleté skořice, mletého hřebíčku a nadrobno nasekané mandle. Z dýně odstraníme semena a nastrouháme ji na jemno.

Ve šlehači vyšleháme vejce s cukrem do světle žluté pěny. Pak postupně za stálého šlehání přidáváme olej a nakonec sypkou moučnou směs. Do hladkého těsta přidáme nastrouhanou dýni a zlehka ji vmícháme, aby se spojila s těstem.

Do formy na bábovku, kterou jsme vymazali olejem a vysypali moukou nalijeme polovinu těsta. Do druhé poloviny zamícháme nastrouhanou čokoládu, promícháme ho a dolijeme do formy.

V předehřáté troubě bábovku pečeme zvolna asi 45 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňová bábovka s mandlemi a čokoládou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňová bábovka mandlemi čokoládou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňová bábovka s mandlemi a čokoládou


×