Vepřové ražniči recept
Vepřové ražniči je skvělé s hranolky pečenými troubě a s tatarskou omáčkou. Někomu ale může chutnat i s bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g anglické slaniny vcelku
- 2 velké cibule
- 350 g vepřové kýty
- 1 pikantní klobása
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá červená paprika
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vepřové maso a slaninu nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, nasypeme do misky, přidáme trochu oleje, pepře, papriky a soli a vše důkladně promícháme. Cibuli nakrájíme na kolečka, stejně tak i pikantní papriku.
Na špejle seříznuté do špičky pak střídavě napichujeme maso, klobásu, cibuli a slaninu. Špízy pak položíme na pekáč, lehce polijeme olejem, přikryjeme pokličkou a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut.
Hotové ražniči naservírujeme na talíře a s libovolnou přílohou můžeme podávat.