Sdílet:

Jablečné lívance recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí

Tradiční recept ve vylepšené podobě ze zdravé mouky a zjemněný sladkou jablečno-vanilkovou chutí. Lívance jsou díky jablkům také vláčnější a semínka jim zase dodávají více nutričních hodnot. Při servírování navíc můžeme dozdobit čerstvým ovocem a tvarohem.
(celý recept)

Tradiční recept ve vylepšené podobě ze zdravé mouky a zjemněný sladkou jablečno-vanilkovou chutí. Lívance jsou díky jablkům také vláčnější a semínka jim zase dodávají více nutričních hodnot. Při serví...

Ingredience receptu

  • 150 g, hladké celozrnné špaldové mouky,
  • 100 g kukuřičné mouky,
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů,
  • 200 ml mléka,
  • 2 vejce,
  • kůra z citrónu,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 1 lžíce lněných semínek,
  • 1 lžička mleté skořice,
  • 4 lžíce medu,
  • 3 jablka,
  • špetka soli,
  • olej na smažení


Způsob přípravy

Mouku prosejeme. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo. Ve větší míse promícháme mléko se žloutky, citrónovou kůrou, cukrem, medem, skořicí a semínky. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pak do směsi zapracujeme mouku.

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do těsta v míse zapracujeme nastrouhaná jablka a jako poslední vmícháme sníh z bílků. V pánvi vymaštěné rozehřátým olejem smažíme lívance z obou stran.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jablečné lívance recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jablečné lívance.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jablečné lívance .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jablečné lívance


×