Jablečné lívance recept
Tradiční recept ve vylepšené podobě ze zdravé mouky a zjemněný sladkou jablečno-vanilkovou chutí. Lívance jsou díky jablkům také vláčnější a semínka jim zase dodávají více nutričních hodnot. Při servírování navíc můžeme dozdobit čerstvým ovocem a tvarohem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g, hladké celozrnné špaldové mouky,
- 100 g kukuřičné mouky,
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů,
- 200 ml mléka,
- 2 vejce,
- kůra z citrónu,
- 1 vanilkový cukr,
- 1 lžíce lněných semínek,
- 1 lžička mleté skořice,
- 4 lžíce medu,
- 3 jablka,
- špetka soli,
- olej na smažení
Způsob přípravy
Mouku prosejeme. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo. Ve větší míse promícháme mléko se žloutky, citrónovou kůrou, cukrem, medem, skořicí a semínky. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pak do směsi zapracujeme mouku.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do těsta v míse zapracujeme nastrouhaná jablka a jako poslední vmícháme sníh z bílků. V pánvi vymaštěné rozehřátým olejem smažíme lívance z obou stran.