Pečený losos na pomerančích recept
Pečený losos na pomerančích je skvělá varianta receptu na tuhle oblíbenou rybu. Přílohou mohou být brambory nebo dušená zelenina.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 porce lososa
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 velké pomeranče
- 1 citron
- nové koření
- mletý černý pepř
- sůl
- snítka bazalky
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Na každou porci ryby si připravíme papír na pečení. Pomažeme ho olejem, doprostřed vložíme porci ryby, osolíme, opepříme, přidáme zrnko nového koření a nakonec plátky pomeranče. Vše zabalíme. Všechny čtyři balíčky zabalíme do alobalu.
V předehřáté troubě ryby pečeme asi 20 minut. Podáváme s vybranou přílohou, pokapané citronovou šťávou a ozdobené čerstvou bazalkou.