Vánoční tvarohové cukroví recept
Vánoční tvarohové cukroví můžete upéci i diabetikům. Je vláčné a velmi jednoduché.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g měkkého másla
- 200 g hladké mouky
- 200 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- dia marmeláda
- sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Máslo, tvaroh, mouku, špetku soli a jeden žloutek uhněteme v hnětači na hladké těsto. Zabalíme ho do potravinové folie a necháme 6 hodin ležet v ledničce.
Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku vysokou 2 až 4 mm a vykrájíme z ní tvořítkem požadovaný tvar cukroví. Kousky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova. Pak cukroví necháme vychladnout.
Vychladlé kousky slepujeme dia marmeládou.