Sdílet:

Chlebová polévka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Tato úsporná polévka, jejíž základ tvoří chléb a vejce, byla v dřívějších dobách, kdy bylo hluboko do kapsy, velmi populární. Levné recepty se však hodí i pro dnešní dobu, a tak chlebová polévka opět nabývá na aktuálnosti. V původním receptu sice zelenina nefiguruje, ale já ji tam občas pro zpestření přidávám. Polévku můžeme podávat jako předkrm, ale zasytí i jako hlavní chod.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 hrnky rozlámaných chlebových kůrek
  • 1 l vývaru z kostí (nebo 1 ks bujonu)
  • 2 párky
  • 2 žloutky
  • čerstvé bylinky
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Do hrnce nalijeme vývar a do něj přidáme tvrdší rozlámané chlebové kůrky. Necháme je chvilku namáčet, aby změkly. Kdo použije do receptu zeleninu, nakrájí ji nadrobno a v tuto chvíli přidá do hrnce. Směs osolíme, opepříme, přivedeme k varu a povaříme asi půl hodiny.

Když se kůrky rozvaří, odstavíme polévku z plotny. Do trochu zchladlého vývaru vlijeme rozkvedlané žloutky a přisypeme na kolečka nakrájené párky, které krátce prohřejeme.

Nakonec polévku ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Chlebová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Chlebová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu chlebová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Chlebová polévka

Kde najít informace



×