Špenátová polévka na másle recept
Špenátová polévka na másle je vylepšená klasická špenátovka. Máslo polévku krásně zjemní a prohloubí zemitou chuť špenátu. Recept na tuto polévku si oblíbí zejména děti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 20 dkg špenátu
- 3 dkg másla
- 3 dkg hladké mouky
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- 1 dl mléka
- 1 žloutek
Způsob přípravy
Očištěný a vypraný špenát dáme do vařící vody, uvaříme do měkka a na masovém strojku umeleme.
Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme vodou z vařeného špenátu, osolíme a povaříme. Přidáme umletý špenát a chvíli spolu povaříme.
V mléce rozmícháme žloutek a nalijeme do hotové, trochu vychladlé polévky. Podáváme s osmaženou houskou.