Švestková omáčka z povidel recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Švestková omáčka z povidel se hodí ke každé zvěřině. A nejen to, bude skvěle chutnat například i k uzenému masu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g švestkových povidel
  • 1,5 lžíce rumu
  • 15 g hladké mouky
  • 50 dcl vody
  • strouhaná citronová kůra
  • mletá skořice
  • mletý hřebíček
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl
  • hnědý cukr


Způsob přípravy

Z oleje a hladké mouky připravíme v kastrole světlou jíšku. Pak k ní za stálého míchání přidáváme postupně vodu a švestková povidla.

Omáčku přivedeme k varu, osolíme, přidáme cukr , citronovou kůru a mleté koření podle chuti. Zvolna a za občasného míchání vaříme 15 až 20 minut. Nakonec přidáme rum, promícháme a hotovou omáčku odstavíme z plotny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Švestková omáčka z povidel recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Švestková omáčka z povidel.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Švestková omáčka povidel .
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestková omáčka z povidel
For Gastro 2022


×