Švestková omáčka z povidel recept
HanaRohlenová
Švestková omáčka z povidel se hodí ke každé zvěřině. A nejen to, bude skvěle chutnat například i k uzenému masu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g švestkových povidel
- 1,5 lžíce rumu
- 15 g hladké mouky
- 50 dcl vody
- strouhaná citronová kůra
- mletá skořice
- mletý hřebíček
- 2 lžíce rostlinného oleje
- sůl
- hnědý cukr
Způsob přípravy
Z oleje a hladké mouky připravíme v kastrole světlou jíšku. Pak k ní za stálého míchání přidáváme postupně vodu a švestková povidla.
Omáčku přivedeme k varu, osolíme, přidáme cukr , citronovou kůru a mleté koření podle chuti. Zvolna a za občasného míchání vaříme 15 až 20 minut. Nakonec přidáme rum, promícháme a hotovou omáčku odstavíme z plotny.
Další recepty na Švestková omáčka z povidel.
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestková omáčka z povidel