Rajská omáčka recept
Rajskou omáčku milují děti i dospělí. S houskovým knedlíkem a měkoučkým vepřovým nebo hovězím masem tvoří nerozlučnou trojici. Chuť a vůně této omáčky je nezaměnitelná a mnoho z nás se k ní v dospělosti vrací. Taková milá vzpomínka na dětství.
(celý recept)
Ingredience receptu
- cukr krupice
- bujón - masový
- voda
- 3 kuličky nové koření - celý
- 1 ks bobkový list
- jemná krupička
- 1 - 2 ks rajčatový protlak
Způsob přípravy
Dáme si vařit hovězí nebo vepřové maso. Do druhého hrnce si vyklepneme rajský protlak. Přilijeme hodně vody a rozmícháme.
Přidáme kuličky nového koření a bobkový list. Vhodíme kostku bujónu. Osladíme a pokračujeme ve vaření.
Omáčku zahustíme jemnou krupičkou, promícháme a vaříme. Na závěr vložíme uvařené plátky masa a chvilku prohřejeme.
Na talíř nandáme domácí nebo kupované houskové knedlíky, plátek masa a přelijeme voňavou rajskou omáčkou. Dobrou chuť.