Dýňová omáčka na špagety recept
Dýňová omáčka na špagety voní bazalkou a tymiánem. Samozřejmě se hodí nejen ke špagetám ale na všechny tvary a druhy těstovin.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 dýně Hokkaidó
- 1 šalotka
- 120 g mascarpone
- špetka oregana
- 4 lístky bazalky
- špetka tymiánu
- špetka mletého pepře
- špetka soli
- olivový olej
- 200 g naložených loupaných rajčat
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dýni rozpůlíme a odstraníme semena. Na olejem vymazaný plech ji naskládáme nakrájenou na kousky a pokapeme olivovým olejem. Posypeme pepřem, oreganem, tymiánem a špetkou soli.
V předehřáté troubě pečeme dýni 20 minut. Mezitím ve vyšší pánvi osmahneme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme k ní rajčata i se šťávou a bazalku a na mírném ohni zvolna dusíme.
Upečenou dýni přidáme k rajčatům a dusíme společně ještě 5 minut. Pak pánev odstavíme z plotny a tyčovým mixérem vše umixujeme dohladka. Nakonec přimícháme do omáčky mascarpone a podle chuti ji případně dosolíme.
Hotovou omáčkou polijeme těstoviny a ozdobíme lístkem bazalky.