Sváteční hrachová polévka recept
Sváteční hrachovou polévku můžeme podávat s opečenými krutony, nebo s topinkou. Můžeme ji na talíři ještě ozdobit třeba nasekanou pažitkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky vařeného hrachu
- 1 cibule
- sušená majoránka
- 1 mrkev
- ¼ celeru
- 5 lžic oleje
- sůl
- 1 l vody
Způsob přípravy
Sváteční hrachovou polévku můžeme podávat s opečenými krutony, nebo s topinkou. Můžeme ji na talíři ještě ozdobit třeba nasekanou pažitkou. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, nastrouhaný celer a mrkev.
Přidáme utřený česnek, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přisypeme vařený hrách a vše vaříme asi 30 minut. Pak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné pyré , dochutíme majoránkou a osolíme.