Kapr na kmíně recept
Skvělý způsob jak si připravit tradičního vánočního kapra. Pokud nejste zrovna příznivcem obalování řízků, vyzkoušejte si doma připravit tuto jednoduchou a zároveň delikátní pochoutku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 filety z kapra
- 1 lžička celého kmínu
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- sůl
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 3 lžíce másla
Způsob přípravy
Troubu si předehřejte na 200 °C. Filety osoite, poprašte paprikou a kmínem a rozložte do pekáčku na cibulku.
Kapra na hoře poklaďte máslem a pečte asi 30 minut dozlatova. Během pečení přelévejte máslovou šťávou. Můžete podlít trochou vody, ale většinou to není nutné, ryba pustí šťávy dost. Můžete podávat s bramborovým salátem.