Dušená cuketa po maďarském způsobu recept
K plátku vepřového masa nebo i jen samotná s přílohou - dušená cuketa připravená “po maďarsku” chutná velmi dobře a rozhodně stojí za vyzkoušení.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 středně velká cuketa
- 50 g másla
- 1 - 2 lžíce hladké mouky
- menší hrst čerstvého kopru
- 100 - 150 ml vody
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl
Způsob přípravy
Cuketu umyjeme, osušíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
V hrnci nebo ve vyšší pánvi rozpustíme máslo, přidáme cuketu, osolíme ji a chvilku podusíme. Kopr nasekáme nadrobno a přihodíme k cuketě.
Lehce změklou cuketu zasypeme hladkou moukou, zalijeme ji trochou vody a postupně přiléváme zbytek. Když je cuketa měkká, přimícháme zakysanou smetanu, chvilku prohřejeme a podáváme.