Dušená cuketa po maďarském způsobu recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

K plátku vepřového masa nebo i jen samotná s přílohou - dušená cuketa připravená “po maďarsku” chutná velmi dobře a rozhodně stojí za vyzkoušení.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 středně velká cuketa
  • 50 g másla
  • 1 - 2 lžíce hladké mouky
  • menší hrst čerstvého kopru
  • 100 - 150 ml vody
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl


Způsob přípravy

Cuketu umyjeme, osušíme a nastrouháme na hrubém struhadle.

V hrnci nebo ve vyšší pánvi rozpustíme máslo, přidáme cuketu, osolíme ji a chvilku podusíme. Kopr nasekáme nadrobno a přihodíme k cuketě.

Lehce změklou cuketu zasypeme hladkou moukou, zalijeme ji trochou vody a postupně přiléváme zbytek. Když je cuketa měkká, přimícháme zakysanou smetanu, chvilku prohřejeme a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušená cuketa po maďarském způsobu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dušená cuketa maďarském způsobu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušená cuketa po maďarském způsobu

Kde najít informace



×