Čočkový salát recept
Dá se jíst samotný a skvěle funguje například i jako příloha k rybě. V některých domácnostech se podává na Vánoce, ale jíst se dá po celý rok, protože moc dobře chutná.
Ingredience receptu
- 230 g čočky v nálevu
- 20 g červené cibule
- 1 menší mrkev
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 lžíci citronové šťávy
- hrst čerstvé petrželky
- sůl
- mletý pepř
Způsob přípravy
Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
Z čočky slijeme nálev a nasypeme ji do mísy. Kdo nemá čočku v nálevu, uvaří sušenou luštěninu dle návodu. Do mísy přidáme vymačkanou šťávu z citronu, olivový olej, cibuli a mrkev.
Salát dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme. Podáváme ho s pečenou rybou nebo jen s pečivem.