Italské houbové rizoto recept
Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g másla
- 10 g petrželové naťe
- 4 dl bílého vína
- 40 g česneku
- 6 cl olivového oleje
- 1 g mletého bílého pepře
- 0,5 kg lesních hub
- 1 kg rýže na rizoto
- 200 g cibule
- sůl
- 6 dl zeleninového vývaru
- 100 g sýru parmazán
Způsob přípravy
Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Skvělá rychlá a lahodná večeře nebo oběd. Rizoto zasití celou vaši rodinu! Vhodné i pro vegetariány. Orestujeme cibuli a česnek v hrnci na olivovém oleji do zlatova. Přisypeme houby a dále restujeme. Opláchneme rýži a osušenou ji přidáme do hrnce a dále pořádně zarestujeme.
Přidáme bílé víno promícháme a začneme podlévat zeleninovým vývarem. Řýži musíme zvolna dusit až do měkka. Když je rýže měkká přidáme máslo a najemno nasekanou petržel. Servírujeme na talíř a ozdobíme parzmezánem.