Špízy recept
To je nápad! Možná jste si je z nakrájených špekáčků, cibule a papriky opékali na ohni již jako děti. Vzpomínáte na tu chuť? Dnes ovšem použijeme rozhodně kvalitnější maso. A také sofistikovanější výběr zeleniny. Dopřejte si to, co vám chutná! Šup s tím na oheň! Cítíte tu vůni?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g jehněčího hřbetu bez kostí
- 4 stroužky česneku
- deci olivového oleje
- lžička rozmarýnu
- lžička tymiánu
- lžička majoránky
- špetka mleté skořice
- pepř, sůl
- 2 cibule
- 2 měkké cukety
- 3 žluté papriky
Způsob přípravy
Maso zbavte zbytků blan a nakrájejte na kostky.
Připravte si marinádu – rozmixujte nahrubo olivový olej s česnekem, solí, pepřem, rozmarýnem, tymiánem, skořicí a majoránkou.
Maso nechte marinovat nejlépe dva dny. V krizi největší alespoň 3 hodiny.
Nakrájejte papriku na velké kusy, stejně tak cibuli. Cuketu na kolečka.
Napichujte střídavě maso a zeleninu, pořádně kousky přitulte k sobě, aby se při pečení netočily a nespadly.
Opékejte alespoň 15 minut po všech stranách.
Podávejte s opečeným chlebem nebo bramborovou kaší.