Sdílet:

Okurkové gazpacho recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Základ téhle tradiční španělské polévky tvoří čerstvá zelenina. Asi většina z nás ji zná v červené variantě, kdy prim hrají rajčata. Velmi dobře ale chutná i s okurkou, doplněná o avokádo a hrášek.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 450 g hrachových lusků (čerstvé nebo mražený hrášek)
  • 2 avokáda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 menší cibule
  • 1 zelená chilli paprička (lze vynechat)
  • 1 salátová okurka
  • 120 ml kokosového mléka
  • 1 limetka nebo citron
  • hrst čerstvého koriandru
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Pokud použijeme čerstvé lusky, musíme kuličky nejprve vyloupat. Pak je propláchneme vodou, pár kuliček odložíme pro pozdější zdobení a zbytek nasypeme do mixéru.

Avokáda rozpůlíme, zbavíme pecky, lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme ji nadrobno. Cibuli a chilli papričku nakrájíme najemno. Všechny ingredience přidáme do mixéru a zalijeme je olejem.

Nakonec přijde do mixéru i umytá, pokrájená okurka, koriandr, šťáva z limetky nebo citronu, půl litru vody a kokosové mléko.

Vše rozmixujeme do hladké konzistence, polévku dochutíme solí, pepřem, ozdobíme hráškem a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Okurkové gazpacho recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Okurkové gazpacho.
Nebo hledejte podobné podle části názvu okurkové gazpacho .
Hledat podobné recepty na internetu jako Okurkové gazpacho

Kde najít informace



×