Bochánky recept
Tyto kynuté bochánky můžeme upéci kdykoli, třeba na vánoce nebo na velikonoce a vždy, když dostaneme chuť na něco dobrého. S kávou, kakaem nebo s čajem s nimi vykouzlíme sváteční snídani nebo svačinu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 1/4 hrnku hladké mouky
- 3 vejce
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 2 balíčky droždí
- 1 hrnek vlažné vody
- 1 lžička soli
Způsob přípravy
Tyto kynuté bochánky můžeme upéci kdykoli, třeba na vánoce nebo na velikonoce a vždy, když dostaneme chuť na něco dobrého. S kávou, kakaem nebo s čajem s nimi vykouzlíme sváteční snídani nebo svačinu. Droždí zalijeme teplou vodou a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme vejce, sůl, cukr a máslo a nakonec přidáme mouku a vzešlý kvásek. Důkladně uhněteme těsto a pak ho uložíme do chladna na 2 hodiny.
Pak těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 24 kusů, z kterých uválíme malé koule. Ty pak naklademe na vymazaný plech a necháme v teple kynout asi 1 hodinu, až se jejich objem zdvojnásobí. Potom bochánky v troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme asi 18 minut dozlatova. Po upečení vyndáme plech z trouby a pečivo necháme vychladnout.