Husa v šouletu
V pekáči zbyl ještě výpek z husy, který přelijte do zbytku sádla, ve kterém jste restovali cibulku. Do prázdného pekáče můžete dát půlku šouletu, kousky husy a zbytek šouletu, aby maso bylo zasypané. Přikryjte pokličkou a dejte ještě na 20 minut zapéct do trouby.
Podobné recepty jako Husa v šouletu
Babiččina pečená husa recept
Babiččina pečená husa. Vzpomínky na babiččina jídla nás většinou provázejí celý život. Pečená husa patří k majstrštykům zkušených kuchařů i kuchařek, ale podle tohoto receptu ji jistě zvládne každý. Šťavnatou pečínku servírujeme tradičně s knedlíkem a se zelím. 5,0 (41×) Jenda1. 36 názorů. 130 min.
Podobné recepty jako Babiččina pečená husa
Pomalu pečená svatomartinská husa se zelím
Uvařené brambory na lokše nechte vychladnout a nastrouhejte. Přidejte vejce, mouku, škrob, osolte a vypracujte vláčné těsto. Na pomoučené pracovní desce vyválejte 25cm placky (zhruba 1 cm tlusté), osmahněte nasucho na pánvi a ihned potřete výpekem z husy.
Podobné recepty jako Pomalu pečená svatomartinská husa se zelím
Svatomartinská husa 5 hodin pečená
1 Očištěnou a omytou husu si připravíme nejlépe den předem: dáme do pekáče, důkladně nasolíme, okmínujeme z obou stran a necháme přes noc v lednici. Před samotným pečením rozkrojíme dvě jablka a vložíme do husy, díky nim zůstane husa hezky šťavnatá. Zbytek jablek rozkrojíme na čtvrtky a položíme je
Podobné recepty jako Svatomartinská husa 5 hodin pečená
Pečená husa recept
Husu pečieme v keramickom pekáči, podlijeme vodou, popícháme vidličkou a pečieme odokrytú v predhriatej rúre pri teplote 170 °C asi dve až tri hodiny. Počas pečenia podlievame vlastnou šťavou. Potom zlejeme polovicu tuku, hus otočíme a dopečieme. Na záver pečenia ju viackrát potrieme smotanou a poto
Podobné recepty jako Pečená husa
Pomalu pečená husa s jablky a medem recept
Dovnitř vložíme jedno jablko, zbavené jádřince a oloupanou cibuli. Další jablka přepůlíme a dáme stranou. Jak naporcovat husu. Husu vložíme do vyššího pekáčku, (dala jsem ji na mřížku, která je součást pekáčku), přidáme trochu vody a pod pokličkou pečeme 120-130 minut na 170 stupňů.
Podobné recepty jako Pomalu pečená husa s jablky a medem
Husa s pečenými jablky, červeným zelím a slaninovými knedlíky ...
Husa s pečenými jablky, červeným zelím a slaninovými knedlíky Zdroj: prima. 8x. Husí pečínka je ideální božohódové jídlo. Zkuste ji připravit podle Karolíny, domácí kuchařky. Pěkně s navinulými jablky, výbornými knedlíky se slaninou a samozřejmě se zelím! 4 porce.
Podobné recepty jako Husa s pečenými jablky, červeným zelím a slaninovými knedlíky ...
Pečená husa s jablečnou omáčkou
6x. Pečená husa patřívala ke stálicím anglických Vánoc, než ji nahradil zámořský krocan. Dnes se znovu vrací, v nejrůznějších úpravách. Tuhle preferuje skvělý kuchař Nigel Slater. Doporučuje také šťávu připravit jako první a nechat ji přes noc rozležet.
Podobné recepty jako Pečená husa s jablečnou omáčkou
Pečená půlka husy recept
Postup přípravy. Jablko bez jadřince a oloupanou půlku cibule nakrájíme na plátky. Dobře očištěné maso osolíme zevnitř, překlopíme v polovině a začneme kůži režnou nití sešívat dohromady. V polovině šití přerušíme, vzniklou kapsu naplníme jablky a cibulí a došijeme. Osolíme a pokmínujeme kolem dokol
Podobné recepty jako Pečená půlka husy
Pečená husa v sáčku recept
Jak naporcovat husu. Celou i uvnitř osolíme, posypeme kmínem a rukou vše vetřeme. Husu vložíme do sáčku na pečení, uzavřeme sponou a dáme na suchý pekáč. Sáček na povrchu několikrát propíchneme (např. silnější jehlou na šití) a pekáč vložíme do studené trouby.
Podobné recepty jako Pečená husa v sáčku
Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném ...
Tuk z husy nakrájíme na drobné kousky a dáme je na dno pekáče. Husu osolíme a okmínujeme uvnitř i na povrchu. Položíme ji do připraveného pekáče prsy dolů, přiklopíme druhou částí pekáče a dáme do trouby rozehřáté na 130°C. Pečeme pozvolna 5 hodin.
Podobné recepty jako Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném ...
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím ...
Zatímco se peče husa, připravte zelí. Hlávku očistěte a nakrouhejte, cibuli nakrájejte najemno, slaninu na drobné kostičky. Ve velkém kastrolu rozehřejte sádlo a orestujte na něm slaninu, pak nechte zesklovatět cibuli a přisypejte zelí. Osolte ho, okmínujte a zvolna duste bez pokličky, aby se uvolni
Podobné recepty jako Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím ...
Pečená husí ramínka recept
Stačí jim 5 minut. Výpek zbavíme větší části tuku a přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a zahustíme malou lžičkou máslové jíšky. Necháme zlehka ještě 10 minut provařit. Poté omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme výjimečně místo zelí s knedlíkem s vařenou rýží. TIP Jak naporcovat husu Poznámk
Podobné recepty jako Pečená husí ramínka
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem ...
Pracovní postup: Vykuchanou a omytou husu dobře nasolíme den předem.Před připravou jí posypeme kmínem,vložíme do pekáče,podlijeme vodou a upečeme doměkka.Dušené zelí:V rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli,přidáme očištěné zelí nakrájené na tenké nudličky,trochu podlijeme vodou,posypeme
Podobné recepty jako Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem ...
Husa a kachna pečená recept
Husa a kachna pečená Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů. Připravte s námi husu podle toho nejjednoduššího, ale osvědčeného receptu - pečenou, vonící kmínem! 4,7 (8×) Vaclav Fr
Podobné recepty jako Husa a kachna pečená
Husí prsa trpělivého kuchaře recept
Pomalu pečená šťavnatá husí prsa, s kůrčičkou na povrchu, nesmí chybět na sváteční tabuli, když má svátek Martin. Vaše trpělivost při dlouhém pečení bude odměněna rozpadajícím se masem. Dva druhy zelí, houskový a bramborový knedlík, nesmí chybět. 4,9 (24×) Colombo65 23 názorů 400 min 21. 11. 2010 11
Podobné recepty jako Husí prsa trpělivého kuchaře
Husa po staročesku
1 Husu rozčtvrtíme, nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory, vložíme do nich stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme, posypeme mletým zázvorem, podlijeme a zvolna pečeme nejprve pod pokličkou, aby změkla, potom pomalu dopékáme odkrytou. Při pečení podléváme a poléváme šťávou, aby byla kůžička křup
Podobné recepty jako Husa po staročesku
Pomalu pečená husí stehna s jablkem recept
Postup přípravy. Husí stehna potřeme směsí soli, majoránky a kmínu, vložíme je do pomalého hrnce. Jablka i se slupkou nakrájíme na čtvtky a obložíme jimi maso. Podlijeme minimem vody, nemusela by být žádná, protože husa pustí hromadu tuku. Pomalíme 5 hodin na program LOW.
Podobné recepty jako Pomalu pečená husí stehna s jablkem
Svatomartinská pečená husa s karamelizovanou cibulí a ...
Na karamelizovanou cibuli nakrájejte na plátky červenou cibuli. Na vypečeném husím sádle nechte zkaramelizovat cukr do hněda, přidejte cibuli, na kterou se karamel okamžitě nabalí, a míchejte, dokud cibule nepustí vodu, ve které se karamel po chvíli rozpustí. Poté zalijte vínem a balzamikovým octem
Podobné recepty jako Svatomartinská pečená husa s karamelizovanou cibulí a ...
Lokše jemné příloha ke kachně nebo k pečené huse recept ...
TIP Top 7: Pečená kachna Poznámka autorky receptu V každém případě nechte kmín v těstě, nádherně zvedne chuť brambor v lokších, máslo v mazání ji jen potvrdí a jsou pak opravdu vynikající. Tyto lokše dělám velmi často, jsou velmi jemné, neztvrdnou a nejsou na druhý den gumové jako z hladké mouky. Ja
Podobné recepty jako Lokše jemné příloha ke kachně nebo k pečené huse ...
Svatomartinská husa
1 lžíce sůl 1 lžíce kmín 1 ks husa (2,5 - 3 kg) Postup přípravy receptu 1 Říká se, že v listopadu má svatý Martin přijet na bílém koni. Ne vždy to vyjde, lepší je dát si na jeho svátek pečenou husu. Skrze její bílé peří možná bílého koně uvidíte. RADA: Jak připravit dokonalou svatomartinskou husu 2
Podobné recepty jako Svatomartinská husa
Husa na pomerančích recept
Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky, zbavíme jadřince a vložíme do husy. Jeden pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a vložíme do husy. Husu dáme do pekáče, podlejeme vodou a pečeme pod poklicí cca 2 hodiny (podle velikosti), na 180°C, do měkka.
Podobné recepty jako Husa na pomerančích