Krůtí karbanátky z mletého masa recept
Krůtí karbanátky z mletého masa jsou šťavnaté a hodí se k nim zejména bramborová kaše. Ale brambory v jakékoliv podobně nebudou špatnou volbou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g krůtího masa
- 1/2 mladé cukety
- 1 mrkev
- 2 vejce
- 1 lžíce másla
- 3 vrchovaté lžíce kukuřičné strouhanky
- špetka kurkumy
- špetka soli
- špetka pepře
- jarní cibulka
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na kostičky, mrkev a cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Všechno v mixéru rozmixujeme na hrubší kaši.
V míse směs smícháme s vejci, strouhankou a okořeníme a osolíme podle chuti.
Z těsta mokrýma rukama tvoříme malé karbanátky a smažíme je ve vyšší vrstvě oleje, ve kterém jsme rozpustili máslo.
Hotové karbanátky posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.