Perník trochu jinak recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření65 minPočet porcí24 porcí

Perník rozhodně patří mezi klasiku českých moučníků, dá se ale upéct v mnoha variacích. V kombinaci s tvarohem a broskvemi vznikne vláčný dezert, po kterém se v kuchyni jen zapráší.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Těsto:
  • 300 g polohrubé mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 3 lžíce medu
  • 150 ml mléka
  • 2 vrchovaté lžíce kakaa
  • 1 sáček kypřícího prášku do perníku
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • Náplň:
  • 250 g měkkého polotučného tvarohu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 300 g čerstvých broskví nebo kompotovaných bez nálevu


Způsob přípravy

V míse smícháme mouku s kakaem, přidáme kypřící prášek, cukr, vejce, med, olej a vše pečlivě promícháme.

Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhaným kokosem. Těsto nalijeme na plech.

V misce smícháme tvaroh, smetanu, vanilkový a moučkový cukr. Připravíme si pevnější igelitový nebo cukrářský sáček, směs do něj naplníme, odstřihneme špičku a tvarohovou náplň naneseme na těsto tak, abychom vytvořili ozdobnou mřížku.

Čerstvé broskve krátce spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Kompotované broskve stačí jen nakrájet. Ovoce rozprostřeme na těsto a plech vložíme do trouby předehřáté na 170°C. Perník pečeme přibližně 45 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Perník trochu jinak recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Perník trochu jinak.
Nebo hledejte podobné podle části názvu perník trochu jinak .
Hledat podobné recepty na internetu jako Perník trochu jinak


×