Jelení kýta na víně recept
Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli opékejte, dokud nezačne hnědnout. Kořenovou zeleninu pokrájejte na kostky (1,5 – 2 cm) a přidejte k cibuli. Za občasného míchání dále opékejte asi 10 – 15 minut, dokud nezačne zlátnout. Mezitím v hmoždíři rozdrťte nové koření s pepřem.
Podobné recepty jako Jelení kýta na víně
Dančí (jelení) kýta na víně recept
Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo péci. Pečeme zvolna a počas pečení podléváme. Když je zvěřina měkká, scedíme štávu, zeleninu protřeme sítem, přilijeme červené víno, zaprášíme moukou a necháme přejít varem. Nakonec přidáme podle chuti citronovou štávu nebo tr
Podobné recepty jako Dančí (jelení) kýta na víně
Jelení kýta na víně a smetaně recept
Postup přípravy. Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu. Druhý den kýtu zprudka opečeme, osolíme,přidáme koření a zeleninu, kterou jsme orestovali, dáme do pekáčku, zalijeme vínem, trochou vody, zakryje
Podobné recepty jako Jelení kýta na víně a smetaně
Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách recept ...
Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, pridáme tymián, čučoriedky, cukor, zalejeme červeným vínom a privedieme do varu. Do vriaceho vína vložíme na kocky pokrájané pliecko, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme.
Podobné recepty jako Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách ...
Jelení roštěnky alla saltimbocca recept
Suroviny 4 roštěná jelení ( může se klidně použít i hovězí) 10 listů šalvěje 4 plátky sušeného pršutu nebo jiné sušené šunky 150 ml bílého vína 100 ml vývaru 2 stroužky česneku kousek másla 1 polévková lžíce hladké mouky sůl pepř olej Dárkové POUKAZY Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot
Podobné recepty jako Jelení roštěnky alla saltimbocca
Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou recept
Poté přidejte jemně nasekaný česnek, tymián, bobkový list, pepř a sůl a vše společně promíchávejte asi minutu. Zaprašte lžící hladké mouky, promíchejte a zalijte červeným vínem. Dále míchejte. Když směs zhoustne a začne se lehce přichytávat (ne pálit!), přilijte asi dvě naběračky (cca 150 ml) hovězí
Podobné recepty jako Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou
Jelení kýta na smetaně recept
Postup přípravy. Jelení kýtu omyjeme, osušíme a odblaníme. Bobkový list, nové koření, jalovec a pepř rozdrtíme v hmoždíři, smícháme s olejem a přidáme šťávu z půlky citronu. Připravené maso dáme do kastrůlku s poklicí, zalijeme marinádou a necháme asi tři dny odležet. Maso alespoň 2x za den obrátíme
Podobné recepty jako Jelení kýta na smetaně
Srnčí na víně recept
Postup přípravy. Srnčí steaky rozkrájíme na poloviny (na cca 5x10cm kousky), můžeme i na menší kousky. Z obou stran je posypeme kořením Divočina, dáme do misky a zalijeme červeným vínem - aby bylo maso ponořené. Dáme do ledničky a necháme několik hodin naležet.
Podobné recepty jako Srnčí na víně
Svíčková z jelena recept
Až je maso zatažené. zalijeme vodou,přidáme koření a necháme 30 minut vařit, pak necháme vychladnout a dáme přes noc do lednice odležet. Na druhý den maso společně ze zeleninou dusíme do měkka, maso pak vyjmeme a zeleninu promixujeme nebo propasírujeme.
Podobné recepty jako Svíčková z jelena
Škvarkové sádlo recept
Postup přípravy. Syrové hřbetní sádlo nakrájíme na kostičky asi 1x1cm a vložíme do kastrolu. Ze začátku plotýnku rozpálíme naplno, dokud se nezačne sádlo rozpouštět. Musíme stále být u něj a míchat ode dna, aby se nepřipálilo.
Podobné recepty jako Škvarkové sádlo
Jelení guláš podle Jirky recept
Suroviny 4 1000 g jelení maso 10 dkg sádla 2 velké cibule slanina 2 velké lžíce sladké papriky rajský protlak sůl gulášové koření 2 stroužky česneku kmín majoránka citrónová kůra hladká mouka vývar Dárkové POUKAZY Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotá
Podobné recepty jako Jelení guláš podle Jirky
Jelení kýta se švestkovou omáčkou recept
Postup přípravy. Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy - aby se maso nekroutilo). Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne. Osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a zakryjeme pokličkou, dusíme do té doby, než maso změkne. Když je maso měkk
Podobné recepty jako Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Jehněčí s kostí na víne recept
Postup přípravy. Jahňace mäso prešpikujeme cesnakom, potrieme olejom a osolíme. Vložíme do pekáčika. Mäso obložíme pórom na rezaným na kolieska, mrkvou narezanou na hranolčeky a na štvrtiny nakrájanou cibuľou. Podlejeme vínom a zakryté dusíme v rúre asi 1 hod (priebežne podlievame vínom podľa potreb
Podobné recepty jako Jehněčí s kostí na víne
Jelení guláš
2 lžíce hladká mouka 0,50 l červené víno 80 g rajský protlak cukr 600 g jelení maso plec 3 lžíce marmeláda pikantní 0,50 l vývar může být i z masoxu Postup přípravy receptu 1 Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso, marmeládu a
Podobné recepty jako Jelení guláš
Carpaccio z pečené červené řepy recept
Na dostatečně velký alobal nasypeme sůl, dáme na ni řepu, přihodíme stroužky neloupaného, ale napůl rozkrojeného česneku, přidáme olej, ocet, pepř a alobal hermeticky uzavřeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C (horkovzduch) a pečeme cca hodinu.
Podobné recepty jako Carpaccio z pečené červené řepy
Kančí se šípkovou omáčkou recept
Postup přípravy. Kančí prošpikujeme, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem. Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření. Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka.
Podobné recepty jako Kančí se šípkovou omáčkou
Mušle na víně
Do orestované šalotky vložíme mušle. Zalijeme bílým suchým vínem, přidáme nasekanou petrželku a vaříme na středním plameni 5 až 7 minut, zakryté. POZOR! Mušle, které se při vaření neotevřely neservírujte, musí z kola ven!
Podobné recepty jako Mušle na víně
Jelení guláš recept
Na malém příkonu tepla povaříme asi 25 minut, přecedíme, přidáme maso a majoránku, promnutou v dlaních. Do hotového guláše přidáme ještě nadrobno nakrájenou a orestovanou slaninu. Jak zvýraznit chuť guláše
Podobné recepty jako Jelení guláš
Kýta z mladého jelena na houbách recept
Kytice pro maminku. Tématické fráze: vykostění vepřové kýty peceny jelen kyta z jelena jeleni kyta recepty z jelena jelen na česneku jelen recepty vykoštění kýty jeleni maso na houbach recepty jeleni kyta recept na maso z jelena jelen pečený jeleni kyta recept jelení kýta se šípkovou vykosteni kanci
Podobné recepty jako Kýta z mladého jelena na houbách
Vepřová kýta na víně s rajčaty a žampiony recept
Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji a přidáme naloženou kýtu, opečeme, osolíme, zaprášíme sladkou paprikou a zalejeme horkou vodou. Přidáme hovězí bujon a dusíme asi 45-60minut. Mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony, které orestujeme na slanině, podlejeme lžící vody.
Podobné recepty jako Vepřová kýta na víně s rajčaty a žampiony
Kuře na víně recept
Necháme krátce povařit, přidáme cukr, svazek bylin, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Promícháme. Vrátíme zpět orestovanou směs cibulek a slaniny a všechny kousky kuřete. Promícháme. Necháme vařit za občasného promíchnutí na mírném ohni 1 až 1,5 hodiny.
Podobné recepty jako Kuře na víně
Jehněčí na víně
Oloupanou mrkev a cibuli nakrájejte na plátky, zelí opláchněte a nakrájejte na kousky. 2. V kastrolu rozehřejte zbylý olej a osmažte na něm zeleninu. Osolte, opepřete, přidejte 100 ml vody, víno, rozinky a mírně povařte asi 20 minut. Silnostěnnou pánev rozehřejte a opečte na ní ze všech stran maso,
Podobné recepty jako Jehněčí na víně
Lívance recept
Smažíme z obou stran v lívanečníku na rozehřátém oleji. Lívance můžeme potřít džemem nebo povidly, přidat malý kopeček zakysané smetany nebo šlehačky, či posypat strouhaným tvarohem. Můžeme je ale jen lehce obalit v moučkovém cukru smíchaném se skořicí. Nadýchané lívance. Jak je udělat jemné a kypré
Podobné recepty jako Lívance
Jehněčí kýta na červeném víně a rozmarýnu recept
Omyté snítky rozmarýnu, pokrájené stroužky česneku, obě nakrájené cibule, olej, sůl a pepř nahrubo rozmixujeme. Maso dobře potřeme touto směsí a necháme na 2 hodiny v chladu. V hluboké pánvi rozehřejeme zbylý olej a naloženou jehněčí kýtu na oleji ze všech stran orestujeme. Maso přendáme do pekáčku,
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na červeném víně a rozmarýnu
Játra na víně
Postup přípravy receptu. 1. Nakrájenou cibulku zpěníme na pánvi, poté přidáme játra a orestujeme, pozor, aby nepustila šťávu, tomu zabráníme, že játra necháme nejprve zatáhnout a až poté je promícháme. Lehce zasypeme asi lžící sladké papriky a promícháme, ihned podlijeme troškou vody (asi 0,5 dcl).
Podobné recepty jako Játra na víně
Srnčí panenka na víně recept
1 srnčí panenka. 50 g špeku. 1 cibule. 50 g másla. 1 menší mrkev (na kostičky) 1/2 kořenové petržele (na kostičky) 1/4 menšího celeru (na kostičky) 5 kuliček celého pepře+ 2 kuličky nového koření + 2 kuličky jalovce. 2 bobkové listy.
Podobné recepty jako Srnčí panenka na víně
Zajíc na víně
Postup přípravy receptu. Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření dozlatova. Přidáme maso, citrónovou šťávu a postupně podléváme vývarem (v malých dávkách), Dusíme asi 80 minut. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyr
Podobné recepty jako Zajíc na víně
Srnčí guláš na červeném víně recept
Po chvilce přidáme lžíci koření Divočina, pár kuliček nového koření a bobkový list. Když je maso opečené, zalijeme ho 3 dcl červeného vína a 2 dcl vody. Přiklopíme a dusíme do změknutí (cca 1 hodinu). Zahustíme moukou rozmíchanou s vodou. Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty jako Srnčí guláš na červeném víně
Kuře na červeném víně (Coq au Vin) recept
Postup přípravy. Nejprve si připravíme marinádu: jednu cibuli, mrkev, stroužek česneku a celer nakrájíme na plátky, přidáme pepř, zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a na mírné teplotě vaříme asi 5 minut. Kuře naporcujeme (na 8 kousků), osolíme, opepříme, dáme do mísy a přelijeme vychladlým ná
Podobné recepty jako Kuře na červeném víně (Coq au Vin)
Pečená kuřecí stehna na víně se smaženou rýží recept ...
Troubu si předehřejeme na 160°C. Kuřecí stehna omyjeme (popř. vykostíme), vložíme do pekáčku a polijeme vychladlou marinádou a pečeme v troubě asi 30 minut (možná i méně, aby se nám maso nevysušilo). Během pečení kuře potíráme marinádou a na závěr pečení dopečeme kůžičku na grilu.
Podobné recepty jako Pečená kuřecí stehna na víně se smaženou rýží ...
Aljašská treska na víně se špagetami recept
Porce aljašské tresky nasolíme, okořeníme z obou stran a zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme sušená rajčata a na plátky nakrájený česnek (NIKDY ne prolisovaný), krátce opečeme, nesmí se připálit! Zalijeme vínem. Poté přidáme tomatovou šťávu a krátce provaříme. Zalijeme vývarem a ne
Podobné recepty jako Aljašská treska na víně se špagetami
Jehněčí kolínko na víně recept
Jehněčí kolínko vložíme do pekáče, nasolíme, přidáme několik větviček čerstvého rozmarýnu. Podlijeme červeným vínem a balzamikovým octem a dusíme. V případě potřeby podléváme vínem.
Podobné recepty jako Jehněčí kolínko na víně
Vepřové maso na víně
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, potom nakrájíme na silnější nudle a opečeme v rozehřátém sádle do zlatova. Osolíme, okořeníme mletým pepřem, posypeme mletou paprikou, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Je-li maso měkké, štávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, opečeme, zalijeme masovým vývarem
Podobné recepty jako Vepřové maso na víně
Vepřová krkovice na víně, zázvoru a česneku recept
Porce: 4-5. 900 g vepřové krkovice (bez kosti, vcelku) 150 ml červeného vína (použila jsem suché) 2 lžíce mletého zázvoru. 2 lžíce granulovaného česneku. 1 lžíce sladké mleté papriky. 6 lžic oleje. 1 slabší lžička soli.
Podobné recepty jako Vepřová krkovice na víně, zázvoru a česneku
Kuřecí játra na víně
Postup přípravy receptu. 1. Na oleji nechám zesklovatět 1 a půl cibule, potom přidám na větší kousky nakrájená kuřecí játra, lehce zasypu mletou paprikou a kmínem a orestuji. Po vydušení na tuk přiliji červené víno (raději míň, přidat se dá vždy), ochutím pepřem a solí a nechám dusit do poloměkka. P
Podobné recepty jako Kuřecí játra na víně