Škvarkové sádlo
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 807 kJ / 4 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 495,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já chtěla nejdřív použít nápady tady odtud - žížalky a magdalenky, zkusit to v MW, ale přece jen strach zvítězil no ...http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=434
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2022 11:29
Děkuji za recept
28. 4. 2013 13:05
Aneri:
28. 4. 2013 12:35
Hannelore:
28. 4. 2013 12:27
ja pridavam kousek uzeneho speku,dostane to opravdu jeste lepsi chut
12. 1. 2013 19:09
Šárčina "škola" vaření:
Kdy je sádlo správně vyškvařené?
Pozná se to tak, že sádlo přestává pěnit a škvarečky už nevystupují k hladině, ale drží se na dně hrnce.
Zabijačka.cz:
Škvaření sádla ukončíme, když škvarky vystupují k hladině a sádlo už nepění.
Tak. A kde je pravda?!
Kdy je sádlo správně vyškvařené?
Pozná se to tak, že sádlo přestává pěnit a škvarečky už nevystupují k hladině, ale drží se na dně hrnce.
Zabijačka.cz:
Škvaření sádla ukončíme, když škvarky vystupují k hladině a sádlo už nepění.
Tak. A kde je pravda?!
2. 10. 2010 17:46
u nás na vesnici se dá nakrájené sádlo do hrnce a nalije se 100-200 ml vody.Ta se vypaří a sádlo se zezačátku nepřipálí.Miluji osolené horké škvarky při zabíjačce škvaříme v 50-ti litrovém hrnci a těch je,až je nám pak těžko
11. 10. 2009 18:32
Špagetko, škvařil jsem minulý týden, tento postup běžně používám, pouze sádlo krájím na větší kousky. Potřeboval jsem škvarky pro recept, který jsem si přivezl ze Slovenska, jenže jsem se k němu ještě nedostal a škvarky pomalu z ledničky mizí, jeví se, že budu muset opět škvařit. Posílám devátý bodík.
10. 10. 2009 20:46
tak tuto dietu fakt asi moze vacsina slovenskeho naroda mnamka
10. 10. 2009 20:09
Spagetko,já si zrovna dneska odpoledne koupila sádlo,tak jsem si ho hned vyškvařila v pečce...
10. 10. 2009 19:15
Laďka +
10. 10. 2009 19:01
Děkuju za bodíky , Jani R. ono se sádlo a škvarky hoděj vždycky na cokoli, znáš to ...
10. 10. 2009 17:35
Spagi, samá dieta,samá dieta. Bože, taková mňamka
10. 10. 2009 16:01
Já se přiznám, že jako jediná z rodinky sádlo a škvarky miluju!Při obou těhotenstvích na mě tyhle chutě přišly kolem osmého měsíce a mamča musela jít škvařit...a že to v obou případech(červenec, srpen) byla v tom hicu obět..
10. 10. 2009 15:28
No Špagetko, ty mi dáváš Přesně to, co nesmím, ale mám ráda Nikdy nezapomenu na vůni sádla a chuť škvarků přímo ze zabijačky, když jsem byla ještě mladá. Nebylo pro nás nic lepšího na chleba (kromě domácího máslička, samozřejmě)...ach jo, kde jsou ty časy..Jinak bodíček č.3. už letí
10. 10. 2009 15:21
miluji tyhle "light" receptíky +2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 23 minutami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 23 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 14 minutami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 33 minutami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 39 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 41 minutami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 2 hodinami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 3 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 5 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
K masopustu patří škvarky a ty domácí jsou nejlepší. Stačí mít jen správné sádlo na škvaření a kostičky nepodlévat jen vodou
Jak na vepřové škvarky a sádlo pečené v troubě: Pomalé pečení a odebírání tuku se postará o dokonalý výsledek
Další recepty
Tématické fráze: škvaření sádla škvaření sádla recept jak správně škvařit sádlo jak správně vyškvařit sádlo jak škvařit sádlo jak vyškvařit sádlo sádlo domácí sádlo recept recept na škvaření sádla škvařené sádlo škvařené sádlo recept jak vyškvařit domácí sádlo skvaření domaciho sadla sádlo se škvarkama jak uchovat sádlo jak na škvaření sádla postup při škvaření sádla jak se dela sadlo správné škvaření sádla jak dlouho škvařit sádlo
Škvarkové sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9Mq
16 názorů