Velikonoční beránek bezlepkový recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření65 minPočet porcí1 porce

Beránek je oblíbeným velikonočním moučníkem, který zdobí během svátečních dní naše stoly. Aby si nadýchaného beránka mohli vychutnat i ti, kterým nedělá dobře lepek, je tu recept na bezlepkovou variantu tohoto oblíbeného třeného moučníku. Ať už lepkový či bez, k Velikonocům beránek prostě patří.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g mandlové mouky
  • 30 g kokosové mouky
  • 70 g rýžové mouky
  • 4 vejce
  • 50 g másla
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 200 g smetany na vaření (12%)
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 lžíci vymačkané šťávy z citronu
  • 1 lžičku strouhané citronové kůry
  • rozinky popř. jiné sušené ovoce


Způsob přípravy

Do mísy nasypeme všechny mouky, přidáme prášek do pečiva a promícháme.

Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme se změklým máslem a třtinovým i vanilkovým cukrem. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.

Ke žloutkové směsi přidáme tvaroh, smetanu, citronovou kůru i šťávu, rozinky a vše promícháme. K tomuto základu těsta budeme postupně přisypávat moučnou směs a vše promícháme.

Do směsi nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a těstem naplníme předem vymazanou a vysypanou formu na beránka.

Moučník pečeme na 180°C 45 - 50 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Velikonoční beránek bezlepkový recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu velikonoční beránek bezlepkový .
Hledat podobné recepty na internetu jako Velikonoční beránek bezlepkový


×