Bezlepkové gnocchi recept
Bezlepkové gnocchi jsou výborné zapečené se sýrem. Můžete použít jakýkoliv sýr, který máte v oblibě. Zapečené gnocchi voní muškátovým oříškem a máslem. Prostě pochoutka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 75 g bezlepkové mouky Jizerka
- 75 g bezlepkové krupice
- 750 g vařených studených brambor
- 30 g ztuhlého másla
- 1 vejce
- rostlinný olej
- 50 g tvarohu
- 150 g strouhaného sýra
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- mořská sůl
Způsob přípravy
Brambory prolisujeme do mísy , přidáme k nim mouku a krupici, vejce, muškátový oříšek, tvaroh a polovinu strouhaného sýra. Podle chuti těsto osolíme.
Na vále z těsta vyválíme tenké válečky, nakrájíme je na kousky a z každého kousku vytvarujeme rukou noček. Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou nočky vhazujeme postupně po dávkách. Když vyplavou na hladinu, povaříme je 1 minutu a děrovanou lžící je vyndáme.
Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Zapékací misku vymažeme rostlinným olejem, nasypeme do ní gnocchi a posypeme je zbytkem sýra. Navrch položíme kousky tuhého másla. V předehřáté troubě gnocchi zapékáme 8 až 10 minut, až se sýr roztaví a zezlátne.
K tomuto jídlu se výborně hodí čerstvé zeleninové saláty.