Fazolový guláš s uzeninou
Fazolový kotlík s voňavou anglickou slaninou a klobáskou na český stůl prostě patří. Kdo chce jíst o trochu zdravěji, můž...
Lečo s klobásou
Lečo s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat...
Lečo s cuketou
Lečo je tradiční česká pochoutka, na které si pochutná kdekdo. Lečo s cuketou vám zpestří tradiční jídelníček a bude urči...
Klobásky recept
Tématické fráze: recept na klobasy recept na domaci madarske klobasy klobasy recept klobásy recepty recepty na klobásy recept na domaci klobasy uzení klobás zverinove klobasy zverinove klobásy recept domaci madarske klobasy maďarská klobása recept zavařování klobásek maďarské klobásy recept na maďar
Podobné recepty jako Klobásky
Čabajská klobása na uzení, na pánev, na gril recept
Tématické fráze: uzeni klobás vyvíječ kouře vyvíječ studeného kouře jak dlouho udit klobásy uzení studeným kouřem dymogenerator čabajka recept recepty na uzení klobás uzení klobás studeným kouřem vyvíječ kouře pro udírny vyviječ kouře na uzení klobásy na uzení recepty na gril. panev jak dlouho udit
Podobné recepty jako Čabajská klobása na uzení, na pánev, na gril
Domácí sekaná
Způsob přípravy. Domácí sekaná s bramborovou kaší, nebo s bramborovým salátem je vynikající pochoutkou. Chutná dospělým i dětem a někdy stačí třeba jen uvařit k ní brambory nebo nakrájet čerstvý chléb.
Podobné recepty jako Domácí sekaná
Domácí klobásy podle Hynka recept
Re: Dotaz k uzení klobás nahlásit komentář Dobrý den, Při uzení studeným kouřem se vůbec nezatěžuje počítáním hodin, to se dá počítat na dny.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí klobásy recept
Podle spotřeby,na chuť 30min 90stupňů+3h na 60,jinak čím chladnější dým tím dýl,2 dny na 60 vydrží 1-2 měsíce,ale týden až dva uzení na max 20 stupňů vydrží v suchém špajzu i rok :þ))) asi ne že?A nebo 2 dny v hustém,ale studeném dýmu a pak zavařit,nejlepší jsem jedl z kozla při večerní procházce Lo
Podobné recepty jako Domácí klobásy
Domácí klobásky recept
Tématické fráze: vyroba domacich klobas klobásy recepty domaci uzene klobasy výroba klobás recept na klobásy výroba domácích klobásek recept na klobásy do udírny recept na domácí uzené klobásy výroba domácích klobás video vyroba domácí vepřové klobásy vyroba klobasek domaci uzene klobasy recept klob
Podobné recepty jako Domácí klobásky
Domácí klobásy podle Hynka recept
Pokud porovnáš váhu masa a váhu klobás po desetihodinovém uzení a zjistíš že váhová ztráta je 35% a víc sám pochopíš, že je to zbytečné. Navíc ti 1kg takových klobás výjde kolem 240 korun a to nepočítám práci. Ale stojí to za to. Co se týká soli, už toho tu bylo řečeno až, až.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí vepřové klobásy recept
Udit cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50°C, poslední hodinu při 80°C. Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto naše byly vždy suverénně nejlepší, tedy dle mé chuti. Z tohoto množství cca 30 párů klobá
Podobné recepty jako Domácí vepřové klobásy
Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem.
Podobné recepty jako Uzené maso
Klobásy zavařené ve sklenici recept
Pokud plánujete používat klobásu třeba na jednohubky, doporučuji čerstvě vyuzenou, nebo si po uzení pár klobás pověste na vysušení. Toto jsou mé osobní zkušenosti. Máte někdo jiné nápady, jak uchovat klobásy bez kvalitativních ztrát?
Podobné recepty jako Klobásy zavařené ve sklenici
Čabajská klobása Csabai kolbász recept
Znalci tvrdí, že je to zločin, ale zatím si ještě žádný z nich ničeho nevšiml, ani u dál tepelně zpracovaných výrobků- párky, špekáčky, uzené, pancetty, slanina, ani u klobás, podávaných " zasyrova". Pragandu přidávám jen do sušených klobás a salámu, ale ty se dělají minimálně.
Podobné recepty jako Čabajská klobása Csabai kolbász
Domácí klobásy podle Hynka recept
Dobrý den, nesnažte se domácí uzení srovnávat s uzením v masokombinátech. Tam není čas na dlouhé uzení. Proto se do uzenin přidává umělý kouř a jiné divné věci. Pokud máte teploměr například ve dveřích udírny a je na něm 65°C, neznamená to, že je stejná teplota i uvnitř udírny.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí klobásy podle Hynka recept
Dobrý den, Všeobecně platí, že trvanlivost klobás závisí na délce a teplotě uzení. Tedy čím nižší teplota, tím delší doba uzení a tím i delší trvanlivost. Ale pokud máte dobře větranou komoru, tak klobásy dosušíte i při kratší době uzení.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí klobásy podle Hynka recept
Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. 4,7. ... To si do sebe raději během uzení nalejte půl litru kvalitního etanolu. Dopad na vaše zdraví bude stejný, ale chutná to líp. Pragandu používám jen tehdy, pokud nemám čas maso nakládat. 2) Klobásy z kozy jsou báječné.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí klobásy podle Hynka recept
Jestli mohu radit, do klobás bych použil daňčí krk a v případě potřeby část plecka. Můžete vyřezat i proužky masa mezi žebry, ale to je moc práce s malým užitkem. 6ebra si raději přes noc naložte a upečte v troubě. No a těch kyt by bylo do klobás věčná škoda.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí klobásy podle Hynka recept
Cukr slouží k udržení barvy masa a má své opodstatnění při jeho uzení. Ale u klobás vám barvu udělá paprika. Pokud ho do klobás přidáte, nic tím nepokazíte, ale dle mého názoru je to zbytečné.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Klobásky cigárového typu recept
Tématické fráze: doba a teplota uzení klobásek narážečka na klobásy ruční narážečka na klobásy narážečka klobás jak dlouho udit klobásy klobásy ze skopového masa narazecky na klobasy narážečky klobás jak dlouho se udí klobásy teploty při uzení klobás narážečka na klobásky teplota při uzení klobás st
Podobné recepty jako Klobásky cigárového typu
Domácí klobásy podle Hynka recept
3) Jaké používáte dřevo ( na uzení klobás a na douzování). 4) Při plnění uděláte nejdříve šneka. Potom stočíte jednotlivé klobásy a pak propichujete? Jak hodně má být klobása utažená aby byla masová hmota po vyuzení celistvá a střevo neprasklo. Je jasné, že jde o cvik a praxi ale nějaká rada by urči
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí klobásy podle Hynka recept
Moje první uzení nedopadlo podle očekávání. Dlouho jsem studoval různé recepty a diskuze a nakonec jsem zvolil kompromis mezi studeným a teplým kouřem. Udil jsem bukovými poleny při teplotách kolem 40 st. C 16 hodin s noční přestávkou . Klobásky vypadaly nádherně, ale chuťově trochu připomínají slad
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí klobásy podle Hynka recept
Dobrý den, cukr nedávám. Cukr slouží k udržení barvy masa a má své opodstatnění při jeho uzení. Ale u klobás vám barvu udělá paprika. Pokud ho do klobás přidáte, nic tím nepokazíte, ale dle mého názoru je to zbytečné. Přeji hodně zdaru.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Maďarská klobása
Maso nakrájíme na kousky a na hrubo pomeleme do velkého rendlíku, objemem vhodného na toto množství. Sůl rozpustíme ve vodě. Slanou vodu postupně přiléváme do mletého masa za stáleho propracovávání masa, až dokud se všechna voda nenaváže.
Podobné recepty jako Maďarská klobása
Domácí klobásy II.
Maso nakájíme na kostky, promícháme se solí a necháme týden uležet. Poté hovězí maso pomleme najemno, vepřové maso nahrubo nebo nakrájíme na kostičky cca 1x1 cm. Přidáme koření, prolisovaný česnek a vodu.
Podobné recepty jako Domácí klobásy II.
Klobásy zavařené ve sklenici recept
Pokud plánujete používat klobásu třeba na jednohubky, doporučuji čerstvě vyuzenou, nebo si po uzení pár klobás pověste na vysušení. Toto jsou mé osobní zkušenosti. Máte někdo jiné nápady, jak uchovat klobásy bez kvalitativních ztrát? 28.10.2013 06:07:41.
Podobné recepty jako Klobásy zavařené ve sklenici