Klobásky cigárového typu
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 50 665 kJ / 12 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 856,22 g |
Tuky | 956,36 g |
Vláknina | 6,70 g |
Cholesterol | 2,18 g |
Sodík | 22,83 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 15,90 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2013 08:11
Pohl:Recept máte docela dobrý, ale pracný. Jen kližku bych tam nedával. Pokud chci pravé domácí, tak na kvalitě masa nešetřím.http://www.toprecepty.cz/recept/8991-domaci-klobas...
23. 7. 2013 07:51
Cogára také dělám,ale raději klobásy v přírodních střívkách.Maso používám z plece(lze z části nahradit králíkem,zvěřinou apd.),popř.i krkovičku a bůček.Kýta je příliš suchá.Doporučuji udělat vše z čerstvého masa,na 10 kg směsi používám 0,75 kg hovězího,třeba i kližku na spojku,kterou semelu na pastu a přidám O,5 lt vody,do níž jsme rozpustili koření.Většinou dávám základní koření,oříšek dávám také,trochu česneku(moc ne,tak malou paličku)pokud dáme papriku,tak vše také rozpustit ve vlažné vodě.Sůl odvážit přesně v množství 18 gr na 1 kg použitého masa celkem.Někde se uvádí 20 gr,ale uzením se odpaří voda a sůl zůstane.Tak raději méně,odzkoušeno mám 18 gr.Sůl používám Pragandu napůl s obyčejnou solí,chemie raději méně a na probarvení masa to stačí.Potom roztok dám do ledničky(udělám den předem)a zchladím co to jde,někdy přidám i kostky ledu.Hovězí prát potom vyšlehám ručním mixerem za postupného přilévání studeného roztoku až vnikne lepivá hmota,což je jakési pojidlo na masovou směs.Do této spojky zamíchávám nejdříve libové maso až se krásně spojí a lepí na ruce a potom nakonec jen zlehka promísím s tučným výřezem,aby se vše rovnoměrně rozvrstvilo do díla.Předem namočené střívka plním a tvořím vždy pár klobásů,cca 1OO gr.nožička,naskládám do nádoby a dám do lednice uzrát do dalšího dne,kdy se zavěsí do předem vytopení udírny.Nejdříve se udí teplejším kouřem 60-70 st.asi 1 hod a potom douzuji asi 3 hod,studenějším kouřem z bukového dřeva a pilin.Tato doba na uzení klobás je plně dostačujhící,délší doba už zhoršuje vůni uzeného výrobku,je to potom přeuzeno s mírně kyselejší pachutí.Klobásy horké vyndám a necháme rozvěšeny na hůlkách,aby vychládly,já je ještě teplé ponořím do vřelé vody na 10 min.tím je opláchnu,což není na závadu a nechám vychládnout.Ani ty nejdražší klobásy z masného průmyslu se nedají přirovnat,snad na Slovensku,tam jsem si pochutnal.Tak to dělám já
23. 7. 2013 01:12
Sakra...mňamka neskutečná,jen není udírna
23. 7. 2013 00:35
No,to je teda nádhera
22. 7. 2013 18:55
jj dojdou zelené s jejich rychlostí
22. 7. 2013 17:57
AniCiz: a OD ČEHO JE POŠTA ?
22. 7. 2013 17:52
no kdybys nebydlel daleko- hlásím se
22. 7. 2013 13:02
Nezoufejte, kdo bude mít zájem, po prázdninách se jim budu věnovat ve větším a můžu Vám nabídnout !
22. 7. 2013 13:00
mariana.:Česnek dávám do jiného druhu klobás viz odkaz www.toprecepty.cz/recept/8991-domaci-klobasky/. Tady jsem měl obavu, aby se česnek s muškátem nehádal.
Pavel
Pavel
22. 7. 2013 11:08
Teda, ty vypadají báječně a navíc domácí výroba. Paráda!!+9
22. 7. 2013 10:08
vypadají božsky!!!!
22. 7. 2013 09:06
tak to je pecka tu voňavou a uzenou chuť.... šmáárjá, to je mučenííí
22. 7. 2013 08:43
Až budu jednou veliký kluk , tak si taky takové uzené klobásky udělám....
22. 7. 2013 08:35
Voní až do Mostu
22. 7. 2013 08:27
Pavle, sakryš na ty se tak krááásně kouká, ale raději bych je měla doma, to bych si teda pochutnalamáš je moc pěkný a dávám ti 4.bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 2 hodinami
Masové kuličky plněné ananasem s rajčatovou omáčkou
Danoouch uvařila před 2 hodinami
Rychlá cibulačka
Danoouch uvařila před 2 hodinami
Bezinkový sirup
xmazagonx uvařila před 2 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
gabikka uvařila před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
denitek uvařil před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
kyskamaryska uvařila před 2 hodinami
Špenátový koláč se smetanovým krémem
mares-mikulas uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Valis uvařila před 3 hodinami
Králík pečený na zelenině a pivu
LenkaHor uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Klouzky v lese vypadají krásně, ale jak si s nimi poradit v kuchyni? Určitě si na nich pochutnáte
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Další recepty
Tématické fráze: doba a teplota uzení klobásek narážečka na klobásy ruční narážečka na klobásy narážečka klobás jak dlouho udit klobásy klobásy ze skopového masa jak dlouho se udí klobásy uzeni klobasek narazecky na klobasy narážečky klobás délka uzení klobásy teploty při uzení klobás teplota při uzení klobás doba uzení klobás doba uzení klobás narážečka na klobásky streva na klobasky naražečky klobásy teplota uzení klobasek domácí narážečka na klobásy
Suroviny: kýta vepřová, bůček vepřový, kmín celý, pepř mletý, ořech muškátový, rychlosůl, cukr moučkový, střívka skopová
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
21 názorů