Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vepřové klobásy

Pokud chceme ochutnat opravdu kvalitní klobásu, musíme si v dnešní době buď hodně připlatit, nebo se pustit do výroby sami. Domácí klobásky nelze s těmi zakoupenými vůbec srovnávat, protože poctivá chuť je zkrátka nenahraditelná.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min bez doby uzení

120 min (120 min příprava, bez doby uzení)

18. 2. 2013 21:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Z tohoto množství je cca 30 párů klobás.

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie59 354 kJ / 14 186 kcal
Bílkoviny779,00 g
Tuky1 230,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 2,86 g
Sůl5,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto naše byly vždy suverénně nejlepší, tedy dle mé chuti.Ze syrové směsi lze též udělat placičky, opéci na pánvi, tak se ochutná, je-li dobře ochucená. Také výborná náplň do masové rolády.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

12. 12. 2017 22:11

Dělali jsme téměř stejné..:yes:.jen bez toho Country koření...Přidala jsem foto ...pokud nevadí..

Ludmila Filipova

29. 11. 2017 11:25

pavel.h: prosím vás kolik množství koření se dává? Dekuji

Hell. Hell.

12. 1. 2017 18:49

No krucinál a co ty špejle? :-D Klííd, to byl ftip. Ty se tam asi zatoulaly :-D Jinak tedy to vypadá jako u nás :-D Taky jsme to tak měli :-D Až na ty buřty :-D

igor

25. 10. 2016 09:55

dobry den .rad bych zkusil udělat vaše klobasy ,jen nevim jaky poměr kořeni mam dat?:-O

brtnik

2. 7. 2015 16:03

klobásky jsou super zítra je dělám už popáté,zkusil jsem i country koření poměr 10g na 1 kg masa a ty jsou snad ještě lepší

casino casino

6. 3. 2015 01:45

No, kdo podle tohoto rcp (bez udaného množství surovin) udělá dobré klobásy, tak to je borec;-)

pavel

15. 2. 2015 18:44

-Tak se brouzdám netem a koukám sem,za tejden budu zabíjet 3 prasce,boha škoda ich zožrat...jak tvrdil major Haluzka ale když ten chtíč po žrádle je tak sylnej!
Ne jen hledám nějakej recept na klobásy tak zkusím tenhle dělám podobně .ještě kdyby někdo měl recept z rakouska na myslivecké jednou sem měl přímo směs v balíku a já blb ten pytlík zahodil a pak mě došlo že je na něm receptůra jak je správně nadělat.
Narovinu takové jsem ještě v životě nežral a už asi nesežeru jak to bylo dobré no fantazie.
Ze zabíječky mám klobási nejraději jednou jsme měli supr přísun masa a tak sem to nasekal asi 10přepravek jen se po nich zaprášilo prodaval sem to za 180kč/kg-pak sem zaslech jen pomluvu tak mě to mrzelo .Prý sem drahej tak sem jen nato kupte si ve slevě za 25kč u tesku ty sou akorát.
Tak kdyby někdo věděl ten mysliveckej recept dejte info.jinak sem sem zabloudil včera kuli králíkovi a dnes tu dřepím celej den a díky Vám slintám jak bernardýn.:-p

pavel.h

23. 8. 2014 20:57

O děkuji :-8

Navir Navir

23. 8. 2014 19:24

pavel.h: Gratuluji :yes: a tiše závidím... :-K

pavel.h

23. 8. 2014 19:22

Tak klobásky jsou hotové a jsou výborné příště někdy musí udělat zase.:yes::yes::yes:

pavel.h

23. 8. 2014 08:56

Tak už jsou v kouři :-p

pavel.h

23. 8. 2014 07:15

No jasně že dám vědět už se těším na to jak to bude v mé dřevěné udírně . Tak v udírně se už hodinu topí hned jak bude vytopená ta tam jdou a jestli chcete tak sem vložím fotky dokumentace ta musí bít akorát musím zjistit jak a můžete slintat semnou.

Navir Navir

22. 8. 2014 21:29

pavel.h: Držím palce, aby dopadly skvěle :yes::yes::yes: Úplně cítím tu vůni z uzení :yes::-* Dej vědět ;-)

pavel.h

22. 8. 2014 21:07

Tak mi to nedalo a skusil sem udělat tyto klobási,dneska sem je připravil a zítra ráno jdou do udírny ta sem zvědavej jak dopadnou.

jitule jitule

30. 5. 2014 10:36

Pavel: Děkuji moc za rady. Už jsem to omrkla na netu...narážečku si objednám z netu a střívka mám domluvená si kdykoliv objednat u místního řezníka. Cena je 4kč za metr, tak to je super a bez poštovného. Hned jak budu mít volněji, tak se do nich pustím a potom také dodám fotku s výsledkem. :-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na domácí vepřové klobásky domaci vepřove klobasky klobasy recepty domácí klobásy vepřové klobásy recept na domácí uzené klobásy domaci klobasy recept vepřové klobásy recept domací klobása domácí klobása recept jak spravne udit klobasy jak udit klobásy jak udelat domaci klobasy jak udělat klobásy recept na domaci klobasy domácí uzené klobásy recept recept na klobásy domácí nejlepší domácí klobásy jak se dělají klobásy domací klobasi

Suroviny: bok vepřový, plec vepřová, sůl, voda, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř mletý, koření country, česnek,

TopRecepty.cz

Domácí vepřové klobásy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLyG