Zelený salát s octovou zálivkou a kefírem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí2 porce

Zelený salát s octovou zálivkou a kefírem je velmi osvěžující a v horkých letních dnech nám přijde vhod víc, než cokoliv jiného. Kefír dejte před přípravou na pár hodin do ledničky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 hlávkový salát
  • 250 ml vychlazeného kefíru
  • 1 lžíce octa
  • 250 ml vody
  • 1 rovná lžíce cukru
  • špetka soli
  • špetka pepře


Způsob přípravy

Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, pečlivě je opláchneme a roztrháme na menší kusy. Ve větší misce smícháme vodu s pepřem, solí a cukrem.

Když se cukr rozpustí, vložíme do zálivky salát a pořádně všechny listy v zálivce namočíme. Pak zálivku slijeme, přidáme do misky kefír a lehce ho se salátem promícháme.

Salát podáváme co nejdříve a dobře vychlazený.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zelený salát s octovou zálivkou a kefírem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zelený salát octovou zálivkou kefírem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelený salát s octovou zálivkou a kefírem

Kde najít informace



×