Zelený salát s octovou zálivkou a kefírem recept
Zelený salát s octovou zálivkou a kefírem je velmi osvěžující a v horkých letních dnech nám přijde vhod víc, než cokoliv jiného. Kefír dejte před přípravou na pár hodin do ledničky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hlávkový salát
- 250 ml vychlazeného kefíru
- 1 lžíce octa
- 250 ml vody
- 1 rovná lžíce cukru
- špetka soli
- špetka pepře
Způsob přípravy
Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, pečlivě je opláchneme a roztrháme na menší kusy. Ve větší misce smícháme vodu s pepřem, solí a cukrem.
Když se cukr rozpustí, vložíme do zálivky salát a pořádně všechny listy v zálivce namočíme. Pak zálivku slijeme, přidáme do misky kefír a lehce ho se salátem promícháme.
Salát podáváme co nejdříve a dobře vychlazený.