Pečené batáty plněné slaninou recept
Pečené batáty plněné slaninou si určitě velmi oblíbíte. Tyto sladké brambory jsou navíc velmi zdravé.
Ingredience receptu
- 6 batátů
- 200 g libovější anglické slaniny
- 100 g strouhaného parmezánu
- 1 červená cibule
- sůl
- mletý barevný pepř
- čerstvá zelená petržel
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Batáty pečlivě omyjeme a osušíme. Pak je podélně nařízneme, tak, abychom je nerozkrojili úplně. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem řezem nahoru a potřeme olivovým olejem.
Pečeme 15 až 25 minut, dokud nejsou upečené. Pak je opatrně vidličkou od řezu rozmáčkneme, abychom vytvořili kapsu.
Během pečení na pánvi osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky s cibulí nakrájenou na tenké proužky. Směs osolíme a opepříme.
Batáty opatrně naplníme slaninovou směsí a posypeme strouhaným sýrem. Plech vložíme zpět do předehřáté trouby a krátce plněné batáty zapečeme. Každou porci posypeme nasekanou zelenou petrželkou a můžeme podávat.