Pohankové rizoto recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Pohankové rizoto s kuřecím masem a spoustou zeleniny je zdravé a hodnotné jídlo, které našemu zdraví jen prospívá. A navíc je ještě moc dobré. My jsme použili mraženou zeleninu s hráškem, mrkví a kukuřicí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 balíček mražené zeleniny
  • 300 g pohankových krup
  • 1 stroužek česneku
  • 150 kuřecích prsou
  • 1 lžíce sekané zelené petrželky
  • 1 jarní cibulka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej
  • zeleninový vývar


Způsob přípravy

Pohanku vaříme 10 minut ve vývaru, pak hrnec odstavíme z plotny a necháme přikryté 10 minut dojít.

Mezitím si na olivovém oleji osmahneme nakrájenou jarní cibulku, utřený česnek a maso nakrájené na tenké nudličky. Přidáme mraženou zeleninu a petrželku, promícháme, osolíme, opepříme a lehce podlijeme vývarem.

Směs přivedeme k varu a dusíme s občasným podlitím asi 10 minut, až maso a zelenina změkne. Ke konci vaření necháme tekutinu úplně vydusit.

Nyní do zeleninové směsi přidáme uvařenou pohanku, promícháme a podle chuti ještě osolíme a okořeníme pepřem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pohankové rizoto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pohankové rizoto.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pohankové rizoto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pohankové rizoto

Kde najít informace



×