Pohankové rizoto recept
Pohankové rizoto s kuřecím masem a spoustou zeleniny je zdravé a hodnotné jídlo, které našemu zdraví jen prospívá. A navíc je ještě moc dobré. My jsme použili mraženou zeleninu s hráškem, mrkví a kukuřicí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balíček mražené zeleniny
- 300 g pohankových krup
- 1 stroužek česneku
- 150 kuřecích prsou
- 1 lžíce sekané zelené petrželky
- 1 jarní cibulka
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- zeleninový vývar
Způsob přípravy
Pohanku vaříme 10 minut ve vývaru, pak hrnec odstavíme z plotny a necháme přikryté 10 minut dojít.
Mezitím si na olivovém oleji osmahneme nakrájenou jarní cibulku, utřený česnek a maso nakrájené na tenké nudličky. Přidáme mraženou zeleninu a petrželku, promícháme, osolíme, opepříme a lehce podlijeme vývarem.
Směs přivedeme k varu a dusíme s občasným podlitím asi 10 minut, až maso a zelenina změkne. Ke konci vaření necháme tekutinu úplně vydusit.
Nyní do zeleninové směsi přidáme uvařenou pohanku, promícháme a podle chuti ještě osolíme a okořeníme pepřem.