Zeleninový salát recept
Zeleninový salát je skvělá příloha k hlavnímu jídlu nebo jako lehká svačinka.
Ingredience receptu
- sůl
- 1 polévková lžíce olej – např. řepkový nebo slunečnicový
- šťáva z citrónu
- 4 ks rajská jablíčka
- 4 stroužky česnek – český
- 1 ks okurka – salátová
- petrželka – hladkolistá
- 1 ks kuchyňská cibule
- pečivo
Způsob přípravy
Cibuli zbavíme slupky a pomocí ručního mixéru ji rozsekáme. Přesypeme do mísy. Zeleninu omyjeme. Rajská jablíčka si pokrájíme a přidáme k cibuli.
Česnek oloupeme a prolisujeme. V hrnečku spojíme se solí. Přendáme k zelenině.
Na větším struhadle si rozstrouháme okurku a vmícháme ji k ostatním surovinám. Přilijeme trochu oleje. Zakápneme šťávou z citrónu. Zapracujeme do salátu.
Uložíme do chladu. Salát servírujeme posypaný hladkolistou petrželkou. Tip: Jako přílohu si můžete dát opečený toust nebo bagetu a svačinka je hotová.