Zeleninové hranolky pečené v troubě recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Zeleninové hranolky pečené v troubě, podávané s dobrým dipem, můžou nahradit ty klasické, bramborové. Je to zdravá změna a stojí za vyzkoušení. Můžete je připravit z jednoho, nebo více druhů zeleniny. Koření a bylinky zvolte podle toho, co máte doma a co vám chutná.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • volitelné:
  • mrkev
  • kedlubna
  • celer
  • petržel
  • červená řepa
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá pikantní paprika
  • zelené bylinky
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Zeleninu důkladně omyjeme a osušíme. Nakrájíme všechny druhy na tenké hranolky, nasypeme je do mísy. Přidáme sůl, pepř, papriku nebo jiné další koření.

Mísu se zeleninovými hranolky protřepeme, aby se všechny obalily kořením. Pak je rozprostřeme na plech tence vymazaný olejem a v předehřáté troubě je upečeme do křupava.

Také můžete nakrájené hranolky nejdříve rozložit na plech a až tam je posypat vybraným kořením.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zeleninové hranolky pečené v troubě recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zeleninové hranolky pečené troubě .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zeleninové hranolky pečené v troubě

Kde najít informace



×