Zeleninové hranolky pečené v troubě recept
Zeleninové hranolky pečené v troubě, podávané s dobrým dipem, můžou nahradit ty klasické, bramborové. Je to zdravá změna a stojí za vyzkoušení. Můžete je připravit z jednoho, nebo více druhů zeleniny. Koření a bylinky zvolte podle toho, co máte doma a co vám chutná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- volitelné:
- mrkev
- kedlubna
- celer
- petržel
- červená řepa
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá pikantní paprika
- zelené bylinky
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Zeleninu důkladně omyjeme a osušíme. Nakrájíme všechny druhy na tenké hranolky, nasypeme je do mísy. Přidáme sůl, pepř, papriku nebo jiné další koření.
Mísu se zeleninovými hranolky protřepeme, aby se všechny obalily kořením. Pak je rozprostřeme na plech tence vymazaný olejem a v předehřáté troubě je upečeme do křupava.
Také můžete nakrájené hranolky nejdříve rozložit na plech a až tam je posypat vybraným kořením.