Mangold na kari recept
Tato zelenina pro mě byla dlouhou dobu velkou neznámou, ale jakmile jsem ji poprvé vyzkoušela, hned jsem si ji oblíbila. Listy mangoldu přidávám do salátu, do polévek nebo je podusím jako přílohu k masu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g mangoldu (pouze listy bez řapíků)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžíce přepuštěného másla pro osmažení
- sůl
Způsob přípravy
Listy mangoldu vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a krátce je spaříme. Poté je necháme pořádně okapat.
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přisypeme kari koření a necháme ho rozvonět. Pak přidáme nakrájené mangoldové listy a podusíme je do měkka. Podáváme jako přílohu k masu.