Kapustové závitky recept
Kapustové závitky můžeme doplnit čerstvě uvařenými brambory a máme výborný oběd či večeři. Místo kapustových listů můžeme použít listy zelné a jen je trochu déle podusíme.
Ingredience receptu
- 100 g vařené rýže
- 6 velkých neporušených listů kapusty
- 150 g naložené žluté kukuřice
- 2 zelené jarní cibulky
- 2 lžíce nasekané zelené petržele
- 50 g strouhaného sýra
- 1200 ml masového vývaru
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Kapustové listy důkladně opláchneme a spaříme horkou vodou. Na troše oleje orestujeme nakrájenou zelenou jarní cibulku, pak k ní přidáme kukuřici, osolíme, opepříme a přidáme špetku kari koření. Směs krátce podusíme a nakonec přidáme uvařenou rýži, zelenou petržel a důkladně promícháme..
Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Na každý list doprostřed lžící přeneseme směs s rýží, posypeme ji strouhaným sýrem a pevně kapustový list svineme. Ovážeme nití, nebo šikovně spíchneme párátkem.
Do zapékací mísy naskládáme jednotlivé závitky, zalijeme je vývarem, přikryjeme víkem a v předehřáté troubě necháme dusit, dokud kapusta nezměkne.