Vepřové na paprice recept
Vepřové na paprice chutná výborně s rýží. Ale pokud jste milovníky houskových knedlíků, tato skvělá omáčka s vepřovým masem bude k nim přesně to pravé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vepřového masa
- 150 ml smetany
- 1 cibule
- 3 lžíce mleté sladké papriky
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- 300 ml silného vývaru
- 2 lžíce rostlinného oleje
Způsob přípravy
Vepřové na paprice chutná výborně s rýží. Ale pokud jste milovníky houskových knedlíků, tato skvělá omáčka s vepřovým masem bude k nim přesně to pravé. V kastrole osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak k ní přidáme vepřové maso nakrájené na kostky a osmahneme ho prudce po všech stranách. Nyní přidáme papriku, promícháme, velmi krátce zpěníme a vše zalijeme trochou vývaru.
Okořeníme mletým pepřem a přikryté dusíme maso v omáčce do měkka. Podle potřeby občas zamícháme a podléváme vývarem. Když je maso měkké, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a ještě krátce povaříme. Nakonec do už hotové omáčky přidáme smetanu, promícháme a podle potřeby osolíme a opepříme. Fotografie: Mediawiki.org