Ořechové řezy recept
Ořechové řezy s polevou jsou ideální cukroví k odpolední kávě. Mají báječnou máslovou chuť a voní ořechy.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vejce
- 210 g másla
- 150 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 400 g cukru moučka
- 150 g vlašských ořechů
- olivový olej
Způsob přípravy
Změklé máslo utřeme s 200 g cukru, pak postupně přidáme na jemno nastrouhané ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Mezitím si troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Na olejem vymazaný plech rozetřeme připravené těsto a v předehřáté troubě ho upečeme dorůžova.
Žloutky utřeme se zbylým cukrem do hladké husté polevy. Když je upečené těsto ještě horké, potřeme ho rovnoměrně připravenou polevou a necháme ji trochu ztuhnout. Pak nakrájíme moučník na řezy a ty necháme na plechu úplně vychladnout.