Masové koule v mrkvové omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření70 minPočet porcí2 porce

Masové koule v mrkvové omáčce je trochu netradiční, ale velmi dobré pohoštění. Jako přílohu můžeme podávat dušenou rýži, houskové knedlíky nebo je čerstvé pečivo.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • masové koule:
  • 1 bílá cibule
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíce nasekané zelené petrželky
  • máslo
  • 1 tvrdý rohlík
  • mrkvová omáčka:
  • 1 bílá cibule
  • 3 mrkve
  • 200 ml smetany
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • máslo


Způsob přípravy

Cibuli nadrobno nakrájíme a společně s nastrouhanou mrkví ji za stálého míchání smažíme na troše másla, až mrkev změkne. Pak vše tyčovým mixérem rozmixujeme, přidáme smetanu a podle chuti osolíme. Omáčku přivedeme k varu a dál už nevaříme. Nakonec přidáme špetku červené mleté papriky a důkladně zamícháme.

Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Na troše másla osmažíme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak ji ve větší míse smícháme s oběma druhy mletého masa, s vejcem a s nasekanou petrželkou. Směs podle chuti okořeníme pepřem a osolíme.

Je-li třeba, zahustíme masovou směs jemnou strouhankou z rohlíku. Mokrýma rukama ze směsi vytvoříme menší koule, naskládáme je vedle sebe do zapékací mísy vymazané máslem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

Hotové masové koule podáváme s vhodnou přílohou zalité mrkvovou omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Masové koule v mrkvové omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu masové koule mrkvové omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Masové koule v mrkvové omáčce

Kde najít informace



×