Tortilla de patatas recept
Brambory jsme si v Evropě velmi oblíbili, obsahují mnoho nutričně významných látek a jsou levným zdrojem energie. Jsou bohaté na minerální látky jako je draslík, mangan, fosfor, měď, hořčík, železo, selen a vitamin C. Přinášíme recept na španělskou tortillu, která je výborná a sytá snídaně plná vitamínů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 až 7 středně velkých loupaných brambor
- 1 žlutá cibule nakrájená na kostičky
- 1/2 lžíce mořské soli
- 2-3 šálky olivového oleje na smažení
- 5-6 velkých veselých vajec
Způsob přípravy
Na pánev rozpalte olivový olej. Nejlepší je používat hlubší pánev. Do pánve přidejte plátky brambor a cibule; měly by být většinou promíchané s olivovým olejem a dochutíme mořskou solí.
Brambory smažte na středně vysoké teplotě a udržujte mírný var po dobu 8-12 minut, občas otáčejte, dokud brambory nejsou po propíchnutí vidličkou uvařené. Nepřesmažte je! Pokud budete chtít brambory si můžete také uvařit v celku ve vodě a potom je nakrájet na plátky.
Brambory sejměte z pánve a nechte na několik minut vychladnout, použijeme je později. V případě potřeby brambory jemně dosolte.
V misce si rozšlehejte vejce a osolte je. Vejce potom promícháme s brambory a dáme zpět na rozpálenou pánev. Po jednu minutu směs smažíme na větším ohni a potom po dobu pěti minut smažíme na mírném ohni.
Gumovou stěrkou projeďte podél okrajů tortilly,aby jste se ujistili, že se nepřilepila. Jakmile se tortilla začne zpevňovat kolem okrajů a ve středu, přiklopte na pánev velkou desku a tortillu na desku otočte. Potom otočenou omeletu vložte zpět na pánev, aby se propekla také druhá strana.
Jakmile je omeleta hotová opět ji otočte na desku či talíř, můžete ji nakrájet a servírovat.