Salát s opečeným lilkem a rajčaty recept
Salát s opečeným lilkem a rajčaty je plný zeleniny a bylinek. Je to samostatné jídlo, ale hodí se i jako zdravá příloha k masu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lilek
- 10 cherry rajčat
- 1 menší salátová okurka
- 1 žlutá paprika
- 100 g balkánského sýra
- 1 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce vinného octa
- 2 lžičky medu
- sůl
- mletý černý pepř
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Vinný ocet smícháme s olejem a medem. Přidáme špetku pepře a soli a dobře promícháme. Očištěný lilek nakrájíme na plátky. Plátky osolíme a necháme je pustit vodu (asi 15 minut).
Na pánvi na rozpáleném oleji osušené plátky lilku opečeme z obou stran dozlatova. V míse pak opečený lilek smícháme s na kostičky nakrájenou okurkou a paprikou, a s rajčátky. Nakonec přimícháme i nasekanou zelenou petrželku a na tenké proužky nakrájenou cibuli.
Salát zalijeme zálivkou a každou porci posypeme nadrobeným balkánským sýrem.