Americké lívance recept
Americké lívance, oblíbená snídaně, se trochu liší od našich klasických lívanců. Například tím, že jsou silnější (asi 1 cm), vrství se na talíři na sebe, polévají máslem a javorovým sirupem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 200 ml mléka
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce cukru
- sůl
- marmeláda nebo javorový sirup
- máslo na smažení
Způsob přípravy
Americké lívance, oblíbená snídaně, se trochu liší od našich klasických lívanců. Například tím, že jsou silnější (asi 1 cm), vrství se na talíři na sebe, polévají máslem a javorovým sirupem. Smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr v míse. Zvlášť rozšleháme mléko, vejce a olej. Přelijeme do mísy s moukou a ručním šlehačem rozšleháme na hladké těsto.
Těsto necháme asi půl hodiny v klidu. Pak na pánvi rozpálíme máslo, snížíme teplotu, nalijeme těsto a každý lívanec smažíme po obou stranách, každou stranu asi 1 minutu. Hotové uchováme do podávání v teple. Místo javorového sirupu můžeme použít marmeládu.