Krůtí karbanátky pečené v troubě recept
Krůtí karbanátky pečené v troubě jsou jemné a zároveň pikantní. Podávejte je s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem, nebo s čerstvými zeleninovými saláty.
Ingredience receptu
- 500 g mletého krůtího masa (prsa)
- 2 stroužky českého česneku
- 170 g kukuřičné strouhanky
- 1 vejce
- 1 lžička Solamylu
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej na smažení a pečení
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme maso se strouhankou, přidáme vejce, utřený česnek, Solamyl, špetku soli a mletého pepře, a lžíci na jemno nasekané zelené petrželky.
Důkladně směs promícháme, aby se všechny ingredience spojily. Pak ze směsi vytvarujeme malé karbanátky a na pánvi je na horkém oleji krátce opečeme z obou stran.
Na olejem vymazaný plech rozložíme opečené karbanátky a v předehřáté troubě je pečeme 20 až 30 minut podle velikosti.