Vepřové kotlety po italsku recept
Vepřové kotlety po italsku jsou pikantní a trochu exotické. Jako přílohu zvolíme , stejně jako to dělají Italové, čerstvé pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové kotlety
- 1 cibule
- 1 střední cuketa
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 5 černých oliv
- 100 g sušených rajčat
- 2 lžíce másla
- olivový olej
- kapary (asi 1 lžíce)
- špetka soli
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 140 stupňů. Ve vyšší pánvi na trošce olivového oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájené papriky a na malé kostky nakrájenou cuketu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené černé olivy, kapary, sušená rajčata a máslo. Vše důkladně promícháme, prohřejeme a směs podle chuti, je-li třeba, osolíme.
V jiné pánvi na oleji zprudka opečeme lehce naklepané kotlety z obou stran dočervena. Pak maso rozložíme do připraveného pekáče a pokryjeme ho připravenou zeleninovou směsí. V předehřáté troubě pak vše zvolna pečeme do změknutí masa.
Samozřejmě kromě již zmíněného pečiva můžeme kotlety podávat třeba s libovolně připravenými bramborami.