Těstoviny s mangoldem recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření35 minPočet porcí4 porce

Mangold patří mezi časnou jarní zeleninu a ke konzumaci se používají hlavně listy a řapíky. V kuchyni má široké využití, dá se podávat čerstvý, dušený nebo zapečený. Velmi dobře chutná také v kombinaci s těstovinami, česnekem a parmezánem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g mangoldu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce přepuštěného másla (lze použít i obyčejné)
  • 1 menší cibule
  • 1 zarovnaná lžíce hladké mouky
  • 100 - 150 ml smetany na vaření
  • 100 g parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • těstoviny


Způsob přípravy

Mangold omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno a stroužky česneku na plátky.

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, česnek a chvíli je restujeme. Jakmile cibule zesklovatí, poprášíme obsah pánve hladkou moukou a přibližně minutu opékáme. Poté přihodíme mangold a chvíli ho restujeme. Přilijeme smetanu, směs osolíme, opepříme a dusíme do měkka.

Těstoviny uvaříme dle návodu a podáváme s mangoldovou směsí a strouhaným parmezánem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Těstoviny s mangoldem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Těstoviny s mangoldem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu těstoviny mangoldem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Těstoviny s mangoldem


×