Kuřecí prsa v žampionové omáčce recept
Kuřecí prsa v žampionové omáčce podáváme s knedlíkem, s těstovinami, s noky, s rýží, prostě s přílohou podle chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kuřecí prsa
- 1 žlutá cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 10 žampionů
- 200 ml smetany
- 1 lžička kari koření
- 150 ml bílého vína
- špetka soli
- špetka mletého pepře
Způsob přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky a naklepeme je. Z obou stran je osolíme a opepříme. Ve vysoké pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka osmažíme z obou stran. Pak ho odložíme na talíř.
Do pánve nyní nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek a na plátky nakrájené žampiony. Za stálého míchání restujeme až cibule zesklovatí. Pak přidáme zpátky maso, přisypeme kari koření a vše zalijeme vínem. Pod pokličkou dusíme, dokud maso nezměkne.
Nyní do pánve nalijeme smetanu, promícháme a už jen krátce povaříme.