Pečený chřest s citronem, sýrem feta a pistáciemi recept
Pečený chřest s citronem, sýrem feta a pistáciemi můžeme připravit jako předkrm ke slavnostnějšímu obědu. Nebo ho servírujeme jako přílohu k masu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 svazek chřestu
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- šťáva z 1/2 citronu
- 1/4 hrnku sýru Feta
- 1/4 hrnku nasekaných pistácií
- 1 lžíce olivového oleje
- mletý černý pepř
- mořská sůl
Způsob přípravy
Pečený chřest s citronem, sýrem feta a pistáciemi můžeme připravit jako předkrm ke slavnostnějšímu obědu. Nebo ho servírujeme jako přílohu k masu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Chřest očistíme a odřízneme tvrdé konce. Rozložíme ho na plech, potřeme olivovým olejem a pokapeme citronovou šťávou.
Lehce osolíme a okořeníme pepřem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 15 minut. Měl by být křehký, ale ne příliš změklý. Po vyjmutí plechu s chřestem z trouby ho posypeme rozdrobeným sýrem a nasekanými pistáciovými oříšky. Podáváme s plátkem citronu.