Třešňová bublanina recept
Třešňová bublanina se šlehačkou je oblíbený a jednoduchý moučník. a to hlavně začátkem léta. Je to totiž čas zralých třešní. Pokud máte možnost opatřit si višně, zkuste to s nimi. Mírně nakyslá chuť moučníku rozhodně prospěje.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g polohrubé mouky
- 200 ml sladké smetany
- 200 g cukru moučka
- 4 vejce
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce, šlehačku, cukr a vanilkový extrakt. Pak postupně přisypeme mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek a připravíme hladké těsto.
Do olejem vymazané a moukou vysypané formy nalijeme těsto, posypeme ho třešněmi, a v předehřáté troubě pečeme 20 až 30 minut. Upečený moučník můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.