Třešňová bublanina recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí

Třešňová bublanina se šlehačkou je oblíbený a jednoduchý moučník. a to hlavně začátkem léta. Je to totiž čas zralých třešní. Pokud máte možnost opatřit si višně, zkuste to s nimi. Mírně nakyslá chuť moučníku rozhodně prospěje.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 ml sladké smetany
  • 200 g cukru moučka
  • 4 vejce
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce, šlehačku, cukr a vanilkový extrakt. Pak postupně přisypeme mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek a připravíme hladké těsto.

Do olejem vymazané a moukou vysypané formy nalijeme těsto, posypeme ho třešněmi, a v předehřáté troubě pečeme 20 až 30 minut. Upečený moučník můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Třešňová bublanina recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Třešňová bublanina .
Nebo hledejte podobné podle části názvu třešňová bublanina .
Hledat podobné recepty na internetu jako Třešňová bublanina

Kde najít informace



×