Hrachové karbanátky recept
Hrachové karbanátky se zeleninovými saláty nebo s bramborami a dipem, to je skvělý oběd pro děti i dospělé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g žlutého hrachu
- 2 velké brambory
- 2 vejce
- 70 g šunky
- mletý černý pepř
- sůl
- zelená petrželka
- kukuřičná strouhanka
Způsob přípravy
Hrách předem namočíme a uvaříme ho do měkka. Brambory uvaříme ve slané vodě, oloupeme a společně s vařeným hrachem prolisujeme do větší mísy. Přidáme vejce, sůl, lžíci nasekané petržele, pepř, nadrobno nakrájenou šunku a promícháme. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky a ze všeho umícháme tužší těsto. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Z těsta tvoříme karbanátky, každý ještě lehce obalíme ve strouhance, rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.