Skvělý pomocník do kuchyně je sušička potravin…
Sušička potravin je rozhodně jednou z nejlepších investic do domácích spotřebičů, protože sušení potravin je nejefektivnějším a nejzdravějším způsobem uchovávání potravin. Vzhledem k tomu, že v sušičce ovoce může sušit prakticky všechno jídlo, je možné si v ní také vyrobit vlastní bylinky a směsi koření.
Sušení potravin je hit
Obrovskou výhodou sušiček na potraviny je to, že umožňuje dlouhodobé skladování potravin. Po usušení se snadno potraviny skladují mnohem lépe, protože zabírají méně místa než v mrazáku, a to vše bez použití energie, navíc potraviny zůstanou dlouhodobě konzervované. Sušené ovoce, zelenina, bylinky, maso nebo houby, si uchovají svou přirozenou chuť, vůni i obsah vitamínů a navíc plno zdravých látek.
Sušit lze cokoliv
Patříte-li mezi vášnivé zahrádkáře nebo majitele sadu, pravděpodobně máte opravdu hodně úrody a právě sušička vám může zásadně pomoci. V sušičce potraviny můžete sušit naprosto vše do posledního zbytku. Sušené ovoce lze přidávat do buchet, cukroví, jogurtu či ho konzumovat samotné. Kdo by nemiloval například sušená rajčata například v salátu v těstovinách či na pizze. Sušené ovoce zeleniny, hub či masa slaví obrovský boom, souvisí to hlavně s trendem zdravé výživy. Potraviny zpracované tímto způsobem si zachovávají obrovský obsah vitamínů, stopových prvků a minerálů (až kolem 80 % z původního množství), a to bez použití chemie.