Zapečená červená řepa recept
Zapečená červená řepa se sýrem a smetanou je báječná pochoutka. Potřebujete-li netradiční předkrm, vyberte si právě tento. Můžete přidat kousek čerstvého pečiva.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 7 ks červené řepy
- 250 ml smetany
- 150 g sýru Feta
- 1 lžíce pražených dýňových semínek
- 1 lžíce olivového oleje
Způsob přípravy
Červenou řepu oloupeme a uvaříme ve slané vodě. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Vychladlou řepu nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na olejem vymazaný pekáč. Smetanu ušleháme se sýrem Feta a praženými semínky. Směs rozložíme na plátky červené řepy a vše krátce zapečeme v předehřáté troubě.
Přidáme čerstvé pečivo a můžeme podávat.